MSI alaplap Celeron CPU-val és passzív hűtéssel

Az új alaplap ideális választás lehet hangtalanul üzemelő belépő szintű PC építéséhez.

MSI alaplap Celeron CPU-val és passzív hűtéssel

Az MSI korábban már bemutatott egy Celeron processzorral ellátott mini-ITX alaplapot, most azonban egy friss modellel rukkolt elő, amely már passzív hűtéssel érkezik, és mini-ITX helyett micro-ATX formátumra támaszkodik.

A C847M-E33-as típusjelzéssel ellátott modell Celeron 847-es processzort alkalmaz, amely 32 nm-es csíkszélességgel készül és Sandy Bridge architektúrára alapoz. A kétmagos központi műveletvégző egység 1,1 GHz-es magórajelen ketyeg, másodszintű gyorsítótárból pedig 2 MB-nyival gazdálkodik. A processzor és az Intel NM70-es lapkakészlet megfelelő hűtéséről ezúttal egy-egy passzív hűtőborda gondoskodik, azaz a friss alaplap felhasználásával könnyedén építhetünk teljesen hangtalanul üzemelő belépő szintű asztali számítógépet.

Az újdonság két darab DDR3-as memóriafoglalattal érkezik, amelyekben összesen 16 GB-nyi DDR3-1333 MHz-es rendszermemória lapulhat. A bővítőhelyek között ezúttal egy PCI Express 2.0 x16-os, két PCI és egy PCI Express 2.0 x1-es slot foglal helyet. Az alaplapon három SATA 3 Gbps-os és egy SATA 6 Gbps-os portot találunk, USB 3.0-s portok azonban nem állnak rendelkezésre. Persze az USB 2.0-s portokról azért nem kell lemondanunk: a hátlapi kivezetések között négy, míg az alaplapon kivezetések formájában további négy ilyen port található.

A passzív hűtéssel ellátott MSI alaplap Gigabites Ethernet vezérlővel és hatcsatornás audió vezérlővel egyaránt rendelkezik – utóbbihoz koaxiális és optikai audió kimenet egyaránt jár. A Celeron processzorban helyet foglaló Intel HD Graphics videó vezérlőben rejlő lehetőségeket egy D-Sub és egy HDMI porttal aknázhatjuk ki. Érdekesség, hogy a hátlapon soros port is jelen van, ami bizonyos területeken még manapság is használatban van.

Az MSI C847MS-E33 várhatóan 70-80 dollár közötti ajánlott végfelhasználói áron kerülhet forgalomba.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward