Shop menü

MOBILOK ÉS PC-K SZINKRONIZÁLÁSÁRA AD KI SZOFTVERT AZ INTEL (IS)

Android és iOS rendszerű mobilokkal is menni fog a különleges szolgáltatás, amire az Intel szerint nagy szükség van.
Szécsi Dániel
Szécsi Dániel
Mobilok és PC-k szinkronizálására ad ki szoftvert az Intel (is)

Az elmúlt években az eszközök közötti kommunikáció különösen fontos téma lett, egyre több olyan funkció jelent meg, ami keresztplatformos, és elszaporodtak azok a funkciók, amikor a mobilokat és a személyi számítógépeket próbálják összehozni. A kollaboráció a termékek között többféle módon történhet, és kicsit váratlanul jött, hogy az Intel is biztosítani fog ilyen opciót.

Felsorolni is nehéz lenne, hogy mennyi próbálkozást láttunk már arra, hogy az okostelefonok és a PC-k közötti kapcsolat létrejöjjön bármilyen formában. Az Intel viszont úgy érzi, hogy képes lesz újat mutatni ezen a fronton, és olyan megoldással állt elő, ami a Windows rendszerű számítógépeket nemcsak androidos, de akár iOS-es eszközzel is össze tudja hozni. Unison névre hallgat a program, és egyelőre a fő funkciókra koncentrál.

Galéria megnyitása

Az ilyen fejlesztések esetében általában az jelenti a legnagyobb kihívást, hogy az Android és az iOS esetében is üzemeljen minden funkció. Az Intel elmondása alapján ebben az esetben ez megoldott lesz. Bár azt hozzátette a vállalat, hogy a felhasználói élményben lesz némi különbség a különböző platformok esetében. Nem minden ugyanúgy fog menni, de a funkciók elérésében nem lesz hiba.

Az Unison közreműködésével a számítógépeken megkapja majd a felhasználó a bejövő üzeneteket, és a fogadás mellett lehet majd ezekre válaszolni is a lehető legnagyobb kényelemben. Az üzeneteket a billentyűzeten pillanatok alatt lehet majd megírni. A bejövő hívások bonyolításának sem lesz akadálya, amennyiben a hardveres feltételek biztosítottak ehhez. Fogadhatja a hívásokat az ember a notebookján keresztül, és a teljes névjegyzék elérése mellett lehetőség lesz hívást kezdeményezni is. Itt kiemelte az Intel, hogy most még csak a hangalapú kommunikáció meg a vezeték nélküli összeköttetés mellett.

Galéria megnyitása

Lehetőséget nyújt majd arra is az Unison, hogy az összes egyéb értesítést egy felületen tudja kezelni a készülékek tulajdonosa. Arra is képes lesz a szoftver, hogy rendesen a Windows operációs rendszer értesítési felületét használva jelenítse meg az okostelefonra befutó értesítéseket, ezáltal az összekapcsolt élmény még jobb lesz. A negyedik magfunkciója az Unisonnak a fájlküldés. Lehetővé fogja tenni az alkalmazás, hogy pillanatok alatt mozgassanak dokumentumokat, képeket, videókat mobilok és számítógépek között az emberek.

Galéria megnyitása

Annak érdekében, hogy az eszközök közötti kapcsolattartás a lehető legsimább legyen, többféle kapcsolati lehetőséget is képes használni az Intel újdonsága. Azt ugyanis felismerte a vállalat, hogy ezeknél a szoftvereknél a flexibilitás szokta a legnagyobb gondot jelenteni, nem elég rugalmasak, ez pedig korlátozza a működést és a kényelmes használatot.  Az Unison képes támaszkodni helyi vezeték nélküli hálózatra (P2P), Bluetooth modult is ki tud használni, és a Bluetooth LE kiterjesztést is alkalmazza a hatékonyság biztosítására.

A mobilokat és a számítógépeket egyetlen alkalommal kell majd társítani, ezt követően mindig egymásra fognak találni a készülékek automatikusan. Azt is meg lehet majd így oldani, hogy az elkészült fényképeket a felhasználó már kényelmesen, PC-n szerkessze meg, ahogy azt szeretné, profi szoftvereket felhasználva. Az első itt mindenképpen az összhang lesz, és azon, hogy tényleg minden simán menjen.

Galéria megnyitása

Ami a legnagyobb gond az Intel Unison esetében, hogy első körben csak a 12. generációs Intel processzort használó gépek egy részénél fog menni. Ősszel indul majd a kompatibilis Acer, HP és Lenovo számítógépek támogatásával a rendszer. Ezt követően az új 13. generációs központi processzort használó PC-k is terítékre kerülnek majd 2023 elején. Szóval sajnos az Unison nem egy olyan szoftver, ami bármilyen gépen pillanatok alatt telepíthető és használatba vehető.

Neked ajánljuk

    Tesztek

      Kapcsolódó cikkek

      Vissza az oldal tetejére