Merkel állást foglalt a Huawei ügyében

Merkel állást foglalt a Huawei ügyében

Január második felében számolhattunk be arról, hogy már Németország is vizsgálhatja a Huawei ügyét, és elképzelhető, hogy az egyik legnagyobb európai piacról is ki lesz tiltva a vállalat. Most viszont úgy fest, hogy a Huawei számára kedvező döntés születhetett az egyik legjelentősebb európai piacon.

A napokban Angela Merkel nyilvánosan kijelentette, hogy nem szabad elhamarkodott döntést hozni a vállalattal kapcsolatban. Merkel a Japánban tett látogatása során beszélt arról, hogy álláspontja szerint nem az a megfelelő megoldás, hogy kérdés nélkül kitiltják a hatóságok és a szolgáltatók a hálózatokról a Huawei különböző eszközeit. Mindössze meg kell arról győződni, hogy a kínai vállalatnak nem áll módjában információkat kiszolgáltatni a kínai állam részére. És olyan feltételeket, szabályokat kell szabni a telekommunikációs cég számára, amik meggátolhatják az adatok átadását.

Galéria megnyitása
Angela Merkel a Tokiói Egyetemen folytatott megbeszélésen

Megfelelő adatvédelmi modell esetén a német kancellár nem látja akadályát annak sem, hogy a Huawei része legyen az országban folyó 5G hálózati fejlesztéseknek. Ha megfelelő garanciát kap arra, hogy a Huawei semmilyen formában nem oszt meg adatokat a kínai kormánnyal, akkor nem lát semmilyen kivetnivalót a régóta tartó együttműködés békés folytatásában. És mivel az egyik legnagyobb Európai piacról van szó, akinek a döntéseit nagy jelentőségűnek tartják, és általában sokan követik az EU-n belül. Merkel állásfoglalását örömmel fogadhatja a Huawei.

A kancellár egyébként azt is elmondta, hogy a szigorúbb szabályozásra nem kizárólag a Huawei esetében van szükség, hanem igazából minden más vállalattal szemben, akivel Németország kiemelten szoros kapcsolatban dolgozik együtt. Angela Merkel szerint a biztonságnak és a személyes adatok védelmének kulcsfontosságúnak kell lennie legyen szó bármilyen területről.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap