Megszűnik a beépített internetes játékok támogatása a régi Windowsokon

Úgy tűnhet, hogy ez egy újabb lépés ahhoz, hogy növeljék a Windows 10 felhasználói bázisát, de ilyesmiről igazából nincs szó.

Megszűnik a beépített internetes játékok támogatása a régi Windowsokon

A Microsoft régóta próbálja terelgetni a felhasználókat a régebbi Windows kiadásokról az új, modern, folyamatosan frissülő és biztonság terén is fejlettebb Windows 10 felé, igaz, néha maga a vállalat gondoskodik arról is, hogy néhányan elforduljanak a szoftvertől egy-egy balul sikerült frissítés után – gondoljunk csak a tavaly októberi frissítésre, amivel rengeteg baj volt, ráadásul egyik sem volt apróság.

Galéria megnyitása Microsoft Internet Spades A Windows 10 népszerűségét eleinte különleges opciókkal segítette a vállalat, azaz Windows 7, 8 és 8.1 operációs rendszerekről ingyenesen lehetett Windows 10-re váltani, amivel sokan éltek is. Sokszor kihangsúlyozzák azt is, hogy érdemes modern szoftvert futtatni, hiszen a régi operációs rendszerek pályafutása véges, így a kiterjesztett támogatás megszűnése után nem érkezik több biztonsági frissítés, vagyis kockázatos a használatuk.

Pedig a régi operációs rendszereket még manapság is meglepően sokan használják, elég csak megnézni a NetMarketShare aktuális felmérését – a Windows 7 még mindig 38%-os piaci részesedéssel bír, illetve a Windows XP-nek és van 3% körüli részesedése, de a Windows 10 40,61%-kal már vezet.

Most látszólag újabb lépést tesz a vállalat annak érdekében, hogy a Windows 10 felé terelje a felhasználókat, ugyanis számos beépített játék internetes változata elbúcsúzik az elkövetkező hónapok folyamán.

Itt persze terelés helyett inkább arról van szó, hogy a kiterjesztett támogatás végével már az adott operációs rendszerhez tartozó szolgáltatásokat sem működtetik tovább, így a döntésben nincs semmi különös.

A változás a Microsoft Internet Games alábbi címeit érinti:

  • Internet Backgammon (XP/ME, 7)
  • Internet Checkers (XP/ME, 7)
  • Internet Spades (XP/ME, 7)
  • Internet Hearts (XP/ME)
  • Internet Reversi (XP/ME)
  • MSN Go (7)

Ezek közül a Windows XP és ME operációs rendszeren futó változatok már 2019. július 31. után működésképtelenné válnak, míg a Windows 7-es kiadások támogatása 2020. január 22-én, azaz 1 héttel a Windows 7 kiterjesztett támogatásának vége után áll le. A felszabaduló erőforrásokat modern technológiák fejlesztésére fordítják.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap