Megszűnhet a jól felszerelt 13,3 hüvelykes MacBook Pro

A jól felszerelt modell helyét egy 14 hüvelykes változat veszi át, amellyel élesebben elválasztható egymástól a belépőszint és a felsőkategória.

Megszűnhet a jól felszerelt 13,3 hüvelykes MacBook Pro

Az Apple termékpalettája éppen átalakul, ugyanis a vállalatnál az Intel processzorait nyugdíjazzák, helyettük pedig saját fejlesztésű, a macOS és a rajta futó szoftverek igényeinek a lehető legjobban megfelelő SoC egységeket alkalmaznak tavaly novembertől kezdve. Az átállás persze nem megy egyik napról a másikra, nagyjából kettő esztendő telik majd el addig, míg az utolsó Mac modell is átállhat Apple Silicon alapokra.

Ennek az átalakításnak a része az, hogy az iMac Pro süllyesztőbe került, de a jelek szerint hamarosan egy másik modell, a nagy népszerűségnek örvendő, felsőkategóriás hardvert alkalmazó 13,3 hüvelykes MacBook Pro is hasonló sorsra juthat. A pletykák szerint az Apple tervei egy új, 14 hüvelykes képátlójú kijelzővel ellátott MacBook Pro modellről szólnak, ami külső méreteit tekintve nagyjából akkora lesz, mint az aktuális 13,3 hüvelykes verzió, ám a kijelző körül lévő káva szélességét csökkentik, ezáltal elfér majd a házban a 14 hüvelykes panel.

Galéria megnyitásaValami hasonlót hajtottak végre a 16 hüvelykes MacBook Pro esetében is, ahol a 15,4 hüvelykes kijelzőt tartalmazó házat átalakították egy kicsit, hogy nagyobb képátlójú panel is elférhessen, vagyis a fenti megoldás nem példa nélküli, teljesen hihető, hogy a kisebb képátlójú modell esetében is hasonlóan járnak el.

A 14 hüvelykes modell bevezetésével igazából egyértelműen és látványosan el tudják különíteni a belépőszintű verziót a jobban felszerelt kiadástól, ugyanis míg előbbi 13,3 hüvelykes, addig utóbbi nagyobb képátlójú, 14 hüvelykes kijelzőt kap, és természetesen hardver tekintetében is bőven lesznek különbségek annak érdekében, hogy az 500 dolláros árkülönbség indokolható legyen.

Nincs kizárva, hogy továbbra is lesz különbség csatlakozók számában a belépőszintű és a felsőkategóriás verziók között, Touch Bar azonban nem valószínű, hogy lesz rajta, hiszen korábban arról volt szó, hogy ettől a funkciótól szabadulni szeretne az Apple.

Érkezhet viszont új MagSafe csatlakozó, aminél mágneses technológiát használnak a rögzítéshez – ez az utóbbi időben kikopott a kínálatból, az USB-C port vette át a helyét, pedig a MagSafe egy jó koncepció, kár lenne elfelejteni, és a jelek szerint az Apple fejlesztőcsapata is így gondolja.

Az új MacBook Pro sorozat tagjai valamikor az év második felében mutatkozhatnak be, így a 14 hüvelykes újdonsággal kapcsolatban is később érkezhet bővebb tájékoztatás.

Neked ajánljuk

Kiemelt
Csak gépösszerakó
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap