Mégsem idén jön az új 3DMark

A viszonylag rossz hír mellé kárpótlásul néhány friss képet is mutatttak a Futuremark illetékesei, amelyek az új szofverből származnak.

Mégsem idén jön az új 3DMark

A Futuremark következő 3DMark sorozatú tesztprogramja már gőzerővel készül, ám a szoftver a legfrissebb hírek szerint mégsem az idei év vége előtt, hanem majd csak valamikor a jövő év elején válik elérhetővé. Jelenleg úgy tervezik a vállalat illetékesei, hogy január folyamán hódító útjára indítják a friss tesztprogramot – reméljük, ezúttal tényleg tartani tudják majd a menetrendet.

A fenti információ a 3DMark rajongók számára kissé lehangoló lehet, de azért akad némi jó hír is a tarsolyunkban. A Futuremark illetékesei a rossz hír bejelentésével karöltve néhány friss képet is elérhetővé tettek, amelyek az új 3DMark Cloud Gate fantázianévre hallgató tesztjének látványvilágából adnak némi ízelítőt. Nemrégiben a Fire Strike teszt látványvilágából is kaptunk már némi ízelítőt - akkoriban még egy nagyfelbontású videó is érkezett.

A Cloud Gate teszt a Fire Strike-kal ellentében már olyan DirectX 11-es motort használ, amely DirectX 10.0-s szolgáltatás-szintre van korlátozva. Ezzel a könnyed teszttel a belépő szintű asztali videokártyák, valamint a noteszgépekben helyet kapó grafikus processzorok DirectX 10-es teljesítményét lehet majd hatékonyan lemérni.  A teszt látványos és tetszetős lesz, ahogy az a fenti és lenti fotókból is kiderül.

2013 januárjában egyébként csak az x86-os Windows PC platformra szánt 3DMark jelenik majd meg, az Androidra, iOS-re és Windows RT-re készítet változatok csak egy későbbi időpontban, némi bétatesztelés után rajtolhatnak majd el. A Futuremark egyelőre pontos útitervet nem adott ki, így a különböző verziók pontos megjelenésének dátuma nég sajnos nem ismert.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward