Megjöttek a GeForce GTX 295 tesztek

Megjöttek a GeForce GTX 295 tesztek

Az Nvidia a mai nap folyamán zöld utat adott a hivatalos teszteknek, így végre megjelenhettek a gyártó GeForce GTX 295-ös videokártya szörnyetegének teljesítményét bemutató első, hiteles információk. Mint arról már korábban is beszámoltunk, az újdonság nem más, mint egy két GPU-t tartalmazó csúcskártya, amely az AMD Radeon HD 4870 X2-es modellje ellen száll majd harcba jövő év januárjában.

A termék két nyomtatott áramköri lapra épül, amelyeken egy-egy GT200b kódnévvel ellátott 55 nm-es grafikus processzor helyezkedik el. A GPU 240 darab stream processzorral van felszerelve, amelyek 1242 MHz-es órajelen üzemelnek. A kártya 2x448 bites memória interfésszel és összesen 1792 MB GDDR3-as fedélzeti memóriával kerül forgalomba. Az egységen található memória chipek 1998 MHz-en, míg a GPU 576 MHz-en ketyeg. A termék két darab hat tűs PCI Express tápcsatlakozóval van ellátva (289W-os TDP), ezen kívül tartalmaz két darab DVI és egy darab HDMI csatlakozót is.

A tesztek alapján az új GeForce modell a tesztek többségében megveri a Radeon HD 4870X2-es modellt (átlagban a várható 10-20%-al). A Radeon HD 4870X2-es kártya is nyert néhány csatát, többnyire az 2560 x 1600 pixeles felbontással futó tesztekben.

Az érdeklődők már számos külföldi oldal tesztjét elolvashatják, amelyek az alábbi hivatkozások segítségével érhetőek el.

@ Guru3D

@ FiringSquad

@ HardwareZone

@ Hardware Canucks

Reméljük, hamarosan nálunk is vendégeskedik majd az új jövevény. A GeForce GTX 295 egyébként 2009. január 8-án, a Consumer Electronics Show keretein belül mutatkozik be a nagyközönség számára, a termék ajánlott végfelhasználói ára 499 dollár körül fog elhelyezkedni.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward