Megjelent a Thermaltake ujjlenyomat-olvasós egere

A Black FP segítségével egy érintéssel jelentkezhetünk be a Windowsba és a különböző weboldalakra, de a termék gamer egérként sem utolsó.

Megjelent a Thermaltake ujjlenyomat-olvasós egere

A Thermaltake még januárban mutatta be különleges egerét, amely a Black V2 alapjaira épült, legnagyobb különlegessége pedig az volt, hogy oldalára egy ujjlenyomat-olvasó került, amivel sok szolgáltatásba megkönnyíthetjük a belépést. Akkoriban az új egér még csak prototípus formájában létezett, és nem is igazán lehetett tudni, mikorra készül el a fejlesztőcsapat a kereskedelmi forgalomba szánt változattal.

Az első információk megjelenése óta nagyon sok víz lefolyt a Dunán, most pedig a termék hivatalos rajtjáról szóló sajtóközlemény is befutott, így a friss egér végre kereskedelmi forgalomban is megvásárolható. Az újdonság a TT eSports sorozatot erősíti, amelyben játékosoknak szánt termékek sorakoznak, neve pedig Black FP lett.

Az ujjlenyomat-olvasó a Synaptics műhelyéből érkezett, alapját pedig egy „Iron Veil” technológiára támaszkodó, gyorsan dolgozó biometrikus érzékelő adja. A 256-bites AES adattitkosítással működő rendszer mind a tíz ujjunk mintájának tárolására képes, az előzőleg leolvasott és elraktározott ujjlenyomatok pedig szükség esetén törölhetőek is.

A FIDO (Fast Identity Online) UAF kompatibilis eszköz könnyen használható, segítségével pedig egy érintéssel beléphetünk a Windows 10-es operációs rendszerünkbe, vagy éppen Facebook fiókunkba is. Az ujjlenyomat-olvasó segítségével Windows 10 alatt még fájlok és könyvtárak titkosítására, illetve egy érintéssel történő feloldásukra is lehetőség van, ami sok esetben jöhet jól.

Az ujjlenyomat-olvasó funkciót kezelő Security Center csak Windows 10 alatt működik, de a gamer szolgáltatásokat kezelő Command Center Windows 7 és Windows 8.1 alatt is használható. A Black FP egér nem csak az újfajta biztonsági megoldások kedvelőinek, hanem a játékosok számára is érdekes lehet, ugyanis alapját egy AVAGO 9500-as lézeres szenzor adja, ami 5700 DPI-s maximális felbontással dolgozik. Ez a szenzor másodpercenként 381 centiméternyi mozgás feldolgozására képes és akár 30 G-s gyorsulást is könnyedén, pontosan lekövet. A szenzor érzékenysége 100 DPI-s lépcsőnként állítható, a dedikált DPI gombhoz pedig négyféle érzékenységet rendelhetünk (alap esetben 400/800/1200/2000 DPI), így ezek játék közben is elérhetőek lesznek.

Az aktív profilról ledes visszajelző ad tájékoztatást. A 7 programozható gombbal ellátott egér fő gombjai OMRON kapcsolókat rejtenek, amelyek élettartamuk során legalább 5 millió lenyomást viselnek el. Az egyes gombokhoz rendelt funkciókat ötféle profilban tárolhatjuk, így összesen 35 makró fér el a fedélzeti memóriában. Az újdonság lekérdezési sebessége – vagy ha úgy tetszik, polling rátája – maximum 1000 Hz lehet.

Természetesen a ma oly divatos RGB LED alapú háttérvilágítás sem hiányzik a fedélzetről. A görgő és a hátlapi logó mögött elhelyezett RGB LED működése egymástól függetlenül módosítható, sőt, még világítási effektek is rendelkezésre állnak.

Az 1,8 méter hosszú kábellel rendelkező egér alján egy fiókban találjuk a súlyokat, amelyekből 5 darab 4,5 grammos példány jár – ezek tetszés szerint használhatóak. A 121 milliméter hosszú, 69 milliméter széles és 41 milliméter magas újdonság jobbkezesek számára készült, ahogy az a képeken is látszik.

A Thermaltake Tt eSports Black FP rövidesen megjelenik az üzletek polcain, hivatalos listaára pedig 59,99 dollár.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward