Megérkeztek a kétmagos mobil Celeronok

A Celeron processzorok mobil változatai az asztali verziókhoz hasonlóan rendkívül népszerűek az olcsóbb gépek szegmensében. Az Intel most egy mérföldkőhöz érkezett a fent említett mobil processzorok esetében: a gyártó minden különösebb hírverés nélkül jelentette be legújabb termékeit, amelyek nem mások, mint mobil kétmagos Celeron processzorok.

Megérkeztek a kétmagos mobil Celeronok

A Celeron processzorok mobil változatai az asztali verziókhoz hasonlóan rendkívül népszerűek az olcsóbb gépek szegmensében. Az Intel most egy újabb mérföldkőhöz érkezett ezek esetében: a gyártó minden különösebb hírverés nélkül jelentette be legújabb termékeit, amelyek nem mások, mint mobil kétmagos Celeron processzorok.

A kétmagos újdonságok a Celeron M család tagjai lesznek, az egységek a Core mikro-architektúrára alapoznak. Az új termékcsalád két taggal indul hódító útjára, a tagok egyike T1600-as, míg a másik T1700-as típusjelzést visel. A processzorok sorrendben 1,66 GHz-es és 1,83 GHz-es órajelen üzemelnek, a megosztott másodszintű gyorsítótár mérete 1 MB. Mindkét termék 65 nm-es gyártási technológia alkalmazásával készül, a processzorok 667 MHz-es előoldali buszsebességgel (FSB) és 35W-os TDP-vel üzemelnek.

Az Intel két új termékének szállítása már megkezdődött, a rendelkezésre álló információk szerint a T1700-as modell ára 1000 darabos, tálcás rendelés esetén 86 dollár, míg a kisebbik modellé, azaz a T1600-asé 80 dollár lesz. Az új mobil processzorokat a vállalat a belépőszintet képviselő noteszgépek számára készítette, hogy az újdonságok pontosan milyen teljesítményre képesek és mekkora népszerűségre tesznek majd szert, az egyelőre a jövő titka.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward