Megérkezett az Android 12 utolsó béta verziója

Innentől a platform stabilitásának a biztosítására fókuszálnak a fejlesztők, hogy az új Android gond nélkül indulhasson majd el.

Megérkezett az Android 12 utolsó béta verziója

A Google az előzetes ütemtervhez igazodva halad az Android 12 fejlesztésével. Ennek megfelelően beléptünk a fejlesztés „Platform Stability” szakaszába, de fontos, hogy ez a kiadás még béta, egészen pontosan a negyedik bétájáról beszélhetünk az Android 12-nek.

Az előző béták még tartogatnak olyan újításokat, amik javították az operációs rendszer képességeit, de az Android 12 negyedik bétája már szemmel láthatóan nem erről szólt. A színfalak mögött már valószínűleg a hibáknak a javítása kapott nagyobb hangsúlyt, hogy eleve egy egészen stabil és jól használható kiadás legyen már ez is, függetlenül attól, hogy érkezik még kiadásra jelölt verzió is a végleges változat előtt.

Galéria megnyitása

Olyan kisebb módosításokat lehet itt találni, mint például a lezárt képernyőn az ujjlenyomat-olvasó helyén megjelenő lakat ikon. Ennek köszönhetően könnyen megtalálható mindenféle egyéb extra jelzés nélkül a biometrikus azonosító. Változás az is, hogy a korábban már megjelent link megosztási lehetőség a feladatkezelőben kiemeltebb lesz. Ez a Chrome böngészőnél lehetőséget nyújt arra, hogy egy hivatkozást a felhasználó úgy tudjon másoknak elküldeni, hogy nem kell visszalépnie a programba és ott a címsorból kimásolnia. Ezáltal gördülékenyebbé tehető a mobil használata.

Galéria megnyitása

A szintén korábban bevezetett Game Dashboard szekció, ami a játékosok számára nyújt egy sor jó lehetőséget, már egyszerűbben elérhető lesz, ha a felhasználó azt szeretné. Be lehet azt állítani innentől, hogy játék közben a képernyőn megjelenjen a Game Dashboard ikonja, és azt is át lehet majd itt állítani pillanatok alatt, hogy milyen adatok jelenjenek meg, vagy indítható rögtön innen YouTube Live stream is.

Galéria megnyitása

A Device Personalization Services szekciónak a nevét módosította a Google, ez már Private Compute Core. Itt lehet több adatvédelmi beállítást elérni azokkal a funkciókkal kapcsolatosan, amik a felhasználói információkra támaszkodva nyújtanak segítséget az eszköz használatában több fronton is, így az alkalmazásajánlótól a szövegbevitelig. És a beállításokon belül több menüben is jobb lesz a teljesképernyős helykihasználás és a sötét módhoz igazodás is. Korában a sötétmódnál voltak olvashatósági gondok is, de ezt is kiküszöbölték mostanra.

Galéria megnyitása

Apróbb finomítás, hogy a „Power menu” eléggé szerencsétlen nevét „Press and hold power button” névre cserélték az Android 12 béta 4-ben. És a „Home controls” is „Devices controls” címszó alatt fut már, ami pontosabban írja le a funkciót, hiszen nemcsak okosotthonos eszközök találhatóak ezen belül. A témázott ikonoknak a kapcsolója pedig éppen az utolsó bétára kapott egy kicsi béta címkét, ami hamarosan le is kerül majd onnan.

Galéria megnyitása

Az új Material You grafikus felhasználói felület már kihatással lesz a Google emblémájára is a Kereső widget esetében. A beállított színsémához fog igazodni még a kicsi G betű is a bal szélén a keresőmezőnek. A képernyőmentések készítése során pedig már lesz külön gyors eszköz arra, hogy meg lehessen adni, pontosan melyik része kerüljön elmentésre az adott képnek.

Galéria megnyitása

Használati értéke semmi, de már az Easter Egg is megjelent az Android 12-ben. Ez ugyanúgy érhető el, mint korábban, tehát a beállításokból lehet előcsalogatni a verziószám többszöri megérintésével. Egy óra jön be ilyenkor, amit szabadon lehet állítgatni, és amennyiben az ember éppen 12 órára tekeri a mutatót, abban az esetben bejön az Android 12 logója, körülvéve rengeteg körrel, amelyek a rendszer új színsémájához igazodnak. Túl nagy poén most nincs ebben.

Galéria megnyitása

Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy mikor lesz kész az Android 12 operációs rendszer, de a feltételezések szerint későbbi időpontra csúszhat, mint a korábbi főverziók. Abból következtetnek erre, hogy még most is a bétáknál tartunk, és lesz még addig újabb verzió, amig a kész állapotához ér.

Neked ajánljuk

Kiemelt
Csak gépösszerakó
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap