Shop menü

MEGÉRKEZETT A XIAOMI SMART BAND 9, MÉG KERÁMIA TOKKAL IS ELÉRHETŐ LESZ

A fitneszkarperec fényesebb kijelzőt használ, jó lesz az üzemideje, és a fejlett rezgőmotor révén anélkül is tudni fogja a felhasználó, hogy milyen értesítése jött, hogy rá kellene nézni.
Szécsi Dániel
Szécsi Dániel
Megérkezett a Xiaomi Smart Band 9, még kerámia tokkal is elérhető lesz

A Mi Band, illetve ma már inkább Smart Band nagy múltra tekint vissza, és folyamatosan fejlődik az eszköz. A nagyon kedvező árának köszönhetően még ma is ez az egyik legkeresettebb karkötő a piacon, de azért ma már nehezebb kitűnnie a tömegből, mint néhány évvel ezelőtt. A fém tokkal és a kerámia kivitellel igyekszik magára vonni a figyelmet.

Az újdonság az elődjéhez hasonlóan 1,62 hüvelykes megjelenítőt használ, AMOLED technológiás panelt vonultat fel alul-felül ívelt formával. Támogatja a készülék a folyamatosan aktív képernyő módot, miközben továbbra is csak 60 Hz-es, de ez valószínűleg itt senkit sem fog zavarni. Az pedig örömteli, hogy nagyobb fényerőt tud majd nyújtani az előző, Smart Band 8 szériánál, a csúcsfény 1200 nit lehet, ami a duplája a korábbi 600 nites értéknek.

Galéria megnyitása

A 490 x 192 képpontos felbontású kijelzőre rengeteg digitális számlap lesz elérhető, a Xiaomi szünet nélkül dolgozik a felhozatal bővítésén, és egyre több az olyan megoldás is, ami már az AOD-t is támogatja, tehát folyamatosan aktív felülete is van. A saját fejlesztésű HyperOS szoftveres környezet minden fontosabb értesítést képes lesz kezelni, és sok jó lehetőséget biztosít majd a hatékony üzemelés mellett. A Xiaomi mobilokkal lehet majd a legtöbbet kihozni a Smart Band 9-ből, de általános Android (8.0) és iOS (12) támogatás egyaránt biztosított.

Galéria megnyitása

Továbbra is megfelelő társ lesz a Smart Band azoknak, akik alkalomadtán sportolni is szoktak, több mint 150 sportmóddal szolgál. Az új készülékben található biometrikus szenzort 16 százalékkal még pontosabb lett. A Xiaomi egyetemek kutatóival együtt dolgozott az egészségügyi funkciók javításán. Jobb lesz például a légzésfigyelés alvás közben, így pontosabban tudja felismerni az esetleges problémákat. Az alvásfigyelés során közel 8%-kal fog pontosabb adatokat rögzíteni.

Galéria megnyitása

A hatékonyság növelése érdekében itt már Bluetooth 5.4 modul található, ami az eddiginél kisebb fogyasztás mellett képes megoldani a normál napi adatcserét a karperec és a mobiltelefon között. Továbbra is külön készül NFC chipet használó verziója az eszköznek. Az NFC-s Smart Band 9 már használható lesz „kulcs” szerepben is, nyitni lehet vele személygépjárművek ajtaját, ha azt az adott jármű is támogatja.

Galéria megnyitása

Fémből készült tokot használ a Smart Band 9, ennek köszönhetően nagyon jó minőségérzetet tud majd nyújtani. A szíj rögzítése már korábban megváltozott, de arra nem tért ki külön a vállalat, hogy a korábbi szíjakat lehet-e majd használni az új készülékkel. A Xiaomi hét különböző szíjat kínál az eszköz mellé, illetve nem is mindegyik szíj, mert van itt egy nyakba akasztó is, azzal medállá alakítható a fém kiegészítő. Egy különkiadás is jön a termékből fehér kerámia tokkal. A kerámia modell 22,4 g-ot nyom, míg a sima fém csak 15,8 g tömegű.

Galéria megnyitása

Nyugodtan viselhető lesz a Smart Band 9 úszás közben is, a hivatalos adat szerint 5 ATM nyomást képes elviselni. Huzamosabb ideig is a víz alatt maradhat gond nélkül. Érdekesség, hogy az új rezgőmotor számos különböző rezgésmintát fog támogatni, melyeket a különböző esetekre lehet beállítani, így az értesítésekre az eszköz különböző módokon reagálhat. Még könnyebbé téve ezáltal az emberek hétköznapjait, kevesebbszer kell azt nézegetni, hogy éppen miért rezeghetett a kiegészítő.

Galéria megnyitása

233 mAh-s akkumulátorral lett ellátva az új karkötő, és a hatékonyságán tudtak javtani a tervezők, így tovább bírja majd, mint az elődje. 21 naponta elég lesz tölteni a Smart Band 9-et, legalábbis normál napi használat mellett, mert intenzívebb igénybevétellel azért ennél valamivel hamarabb is lemerülhet. Viszont elég 1 óra töltés ahhoz, hogy teljesen újult erőre kapjon. Vezeték nélküli töltést továbbra sincs, a hátuljára csatlakoztatható a mágneses töltő.

Galéria megnyitása

A Xiaomi Smart Band 9 forgalmazása Kínában kezdődik először, de elérhető lesz globálisan is valamilyen formában. A szerkezet 250 jüanba fog kerülni alapkivitelben, 300 jüant kóstál majd NFC chippel, a kerámia verziórt pedig 350 jüant kell hátra hagyni a kasszától való távozásnál. Megközelítőleg 12,5, 15 és 17,5 ezer forintos összegekről beszélhetünk a jelenlegi árfolyam mellett.

Neked ajánljuk

    Tesztek

      Kapcsolódó cikkek

      Vissza az oldal tetejére