Megérkezett a Wasteland 2 bétája

A támogatók már hozzájuthatnak a Steam kulcsukhoz, a többieknek még várniuk kell.

Megérkezett a Wasteland 2 bétája

A Wasteland 2 PC-s (még pontosabban Windowsos) bétája végre megérkezett és a Linuxos és a Maces verzió is készülőben van. Az InXile bejelentette, hogy a támogatók Ranger Center fiókukba bejelentkezve juthatnak hozzá Steam kulcsukhoz, a többieknek viszont várniuk kell, amíg beindul Steamen az Early Access. Ennek még nincs meg a pontos dátuma, Brian Fargo annyit mondott, hogy egy darabig még hagyják, hogy a támogatók belekóstoljanak a játékba. Az biztos, hogy van még munka bőven, mielőtt a végleges verzió megjelenhet.

"Egy összetett RPG létrehozása egyedi kihívás" -, írta Fargo - "nagyon sok elemnek kell jól együttműködnie, és a játék alapjainak 95% kész kell hogy legyen, mielőtt elkezdődhetne a béta, amin olyan keményen dolgoztunk a múlt hónapban. Most a fejlesztésnek abban a szakaszában vagyunk, amelyben a varázslat történik. A legtöbb mechanikai problémán már túl vagyunk, és végre elkezdhetünk mélyebbre ásni a játékban és kitalálni, hogy a jóból hogyan csináljunk nagyszerűt."

Fargo elmondta, hogy számukra eddig is nagy segítség volt a rajongókkal együtt dolgozni. A kezelőfelületből pl. ötféle verziót készítettek, és a támogatókkal együttműködve választották ki és finomítottak rajta, amíg eljutottak a végleges változatig.

"Nincs az a tervezés vagy előkészület, amely helyettesítheti a régimódi tesztelésre és iterálásra szánt időt, ezért nagyon hálásak vagyunk nektek, hogy úgy segítetek finomítani ezt a folyamatot, ahogy eddig még soha."

A bétateszt során a fő szempont az lesz, hogy az alkotók meggyőződjenek arról, hogy a játék filozófiája és dizájnja olyan-e, amilyenre a rajongók számítottak és amilyet szerettek volna. Fargo szerint ez a legfontosabb, mert a többi dolog, az MI beállításai, a kezelőfelület, a harcrendszer kiegyensúlyozása sokkal egyértelműbb dolgok.

"Mindannyian a szívünk-lelkünk beletettük a Wasteland 2-be, és remélem ez látszik rajta. Sosem fogom elfelejteni a Kickstarteres kampány első két napján tapasztalt felemelő érzést, és hogy milyen boldog voltam, hogy megkaptam ezt a lehetőséget. Most, egy hosszú utazás után telve vagyok izgalommal és idegességgel."

Ezen nem csodálkozunk, hiszen Fargo már 20 éve próbálja megvalósítani azt az álmot, ami a Wasteland 2 formájában most végre manifesztálódhat.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward