Megérkezett a várva várt AMD Catalyst 15.5 béta

Az új kiadásnak a The Witcher 3: Wild Hunt, illetve a Project CARS rajongói örülhetnek a legjobban.

Megérkezett a várva várt AMD Catalyst 15.5 béta

Az AMD legutóbbi, WHQL minősítéssel is ellátott Catalyst eszközillesztő-szoftvercsomagja nagyon régen érkezett, így időszerű lenne újabb, frissebb kiadással megörvendeztetni a Radeon tulajdonosokat. Nos, WHQL minősítéssel rendelkező driver ma sem érkezett, de egy új béta igen, ami a Catalyst 15.5-ös jelölést viseli.

The Witcher 3: Wild Hunt

Az új driver – a korábbi ígéretnek megfelelően – hoz némi optimalizációt két friss, ropogós címhez, a The Witcher 3: Wild Hunt-hoz, illetve a Project CARS-hoz. Előbbinél ennek hatására akár 10%-kal magasabb FPS értékeket is produkálhat az adott rendszer, mint korábban, a Project CARS pedig akár 17%-kal is gyorsulhat, így egyes konfigurációkon talán pont emiatt válhat játszhatóvá. Az optimalizációk mellett a The Witcher 3: Wild Hunt mellé egy friss CrossFire profilt is készített a cég, amihez szakemberei azt ajánlják, kikapcsolt élsimítás mellett használjuk.

Az AMD a CrossFire alapú rendszereken jelentkező mikro-akadozásokra is kiemelt figyelmet fordít, így egyebek mellett a CD Projekt RED szakembereivel is együttműködik ezek eliminálásában.

Project. CARS

Az új driver Windows 7 SP1, valamint Windows 8.1-es operációs rendszerekhez készült, természetesen 32- és 64-bites formában egyaránt. Hardver tekintetében asztali és mobil fronton egyaránt a HD 5000-es sorozattól indul a terméktámogatás, valamint az AMD APU egységeiben rejlő integrált grafikus vezérlők is támogatottak (HD 6000D / HD 6000G-től felfelé). Egy apró megkötés van: 32-bites Windows 8.1-es operációs rendszereknél az AMD Catalyst 15.5 béta nem támogatja a Kaveri APU egységeket – erre feltétlenül érdemes odafigyelni.

Az új driver letöltéséhez ide kell ellátogatni.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward