Megérkezett a Clip Studio Paint 1.9.9-es verziója

Megérkezett a Clip Studio Paint 1.9.9-es verziója

A keleti világ leghíresebb illusztrátor programja, ami a nyugati képregényrajzolók és alkotók körében is kifejezetten népszerű, a Clip Studio Paint valószínű utolsó frissítését kapta meg a 2.0-ás változat előtt.

Az új verzióban egy régóta várt feature kapott helyett, amivel Bézier görbéket lehet csinálni, ami más, leginkább vektorgrafikus illusztrátor programokban szokott nagy segítség lenni. Mivel a Clip Studio Paint alapvetően pixelgrafikus program, néhány vektoros funkcióval, így ez a fejlesztés nagy segítség lesz például bonyolultabb, görbületes, de szabályos alakzatok létrehozásához.

Galéria megnyitása

Természetesen a frissítés rengeteg hibajavítást is tartalmaz, ami segíti a gördülékeny működést. Az update ingyen tölthető le, a program maga pedig számítógépeken egyszeri megvásárlást kíván, nincs havidíja (az iPad verzió kivétel, az havidíjas).

A jó kérdés az, hogy mi fog történni a 2.0 érkezésekor. A japán Celsys vajon szeretné-e tartani az ingyenes frissítéseket vagy a régi vásárlóknak újra meg kell venni a jogokat a használatra? Esetleg előfizetéses modellre áll át a Photoshophoz hasonlóan?

Remélhetően nem ez lesz a helyzet és marad a felhasználóbarát megközelítés, ami miatt sokan inkább ezt a programot választják az Adobe Photoshop helyett. Mivel minden szempontból egy remek programról beszélhetünk, egyáltalán nem véletlen, hogy több, mint 7 millió példányt értékesítettek már belőle idén márciusig.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap