Még idén bevetésre kerül a Samsung P10

A Samsung egy olyan táblagépen dolgozik, ami átlépné a 10.1 hüvelykes határvonalat, és 11.8 colra tolná a csúcstáblák méretét. A P10 néven említett konstrukció már jóval korábban is hallatott magáról, de a pletyka felröppenése után hosszú szélcsend következett.

Még idén bevetésre kerül a Samsung P10

A Samsung egy olyan táblagépen dolgozik, ami átlépné a 10.1 hüvelykes határvonalat, és 11.8 colra tolná a csúcstáblák méretét. A P10 néven említett konstrukció már jóval korábban is hallatott magáról, de a pletyka felröppenése után hosszú csend következett.

Most viszont nagyon úgy fest, hogy a Samsungnál mégsem dobták a terveket, csak a fejlesztések valószínűleg nem a legjobb ütemben haladnak. Egy kiszivárgott dokumentum tanúsága szerint, mindössze annyi változás történt, hogy a múlt év végi 11.6 colos pletykából végül 11.8 hüvelykes valóság lesz.

A megnövelt kijelző óriási felbontást is kapott, a Samsung 2560 x 1600 képpontot sűrített arra a 11,8 colra. Ezzel a panellel a Samsung P10 kis híján 256 képpontot zsúfolt össze egyetlen colra (összehasonlításképpen a Retinás iPad 263 PPI-s, de nem szabványos felbontást használ).

A napvilágra került menetrend alapján még idén a boltok polcaira kerülhet a masina. A készülő újdonságról a felbontáson túl azt is megtudhattuk, hogy lesz benne a WLAN-on túl LTE hálózati modem is - sokak örömére. Továbbá ugyan közvetve, de az Exynos 5 Dual lapkakészlet jelenléte is garantáltnak tűnik, sőt mi több, ez lehet az a gép, amiben bemutatkozik a Samsung következő generációs chipje. Ez a megjelenésekor minden bizonnyal a világ legerősebb ilyen célokra tervezett SoC-je lesz az 1,7 GHz-es órajelen üzemelő Cortex-A15-ös magok párosának, és a Mali-T604 MP4-nek köszönhetően.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward