Már webböngészőben is működik a Skype

A béta státuszú Skype for Web használatához csak egy modern webböngésző és egy apró plugin szükséges, de egyelőre csak kevesen próbálhatják ki.

Már webböngészőben is működik a Skype

A Microsoft szoftverfejlesztői elkészültek a Skype webes változatával, amely egy apró plugin segítségével teszi lehetővé, hogy a Skype funkcionalitását közvetlenül a webböngészőnkből érhessük el.

A Skype for Web névre keresztelt változat szövegalapú kommunikációra éppúgy lehetőséget biztosít, mint hang- és videó alapú hívások bonyolítására, használatához pedig a skype.com-ra kell ellátogatni. A szolgáltatás egyelőre még csak béta változatban érhető el, így jelenleg csak néhány kiválasztott új, illetve meglévő felhasználó próbálhatja ki. A végleges változat globális szinten az elkövetkező hónapok folyamán válhat elérhetővé a felhasználók számára, de hogy pontosan mikor, az egyelőre nem tisztázott. Aki ki szeretné próbálni a szolgáltatást, jelentkezzen be a skype.com-on, majd ellenőrizze, kapott-e meghívót a béta státuszú szolgáltatás kipróbálásához.

A Skype for Web használatához Windows alatt Internet Explorer 10-re, vagy a Chrome vagy a Firefox legfrissebb kiadására van szükség. Mac OS X alatt csak a Safari 6-os vagy újabb kiadása jöhet szóba, a Linux felhasználók pedig a jelek szerint ezúttal kimaradnak a mókából – róluk abszolút nem tesz említést a Microsoft bejelentése.

A Microsoft szeretné, ha a jövőben bővítmény telepítése nélkül is használható lenne a Skype for Web. Az új szolgáltatás a World Wibe Web Konzorcium által kifejlesztett nyílt forráskódú Web RTC API köré épül, és ha ez az API a jövőben bekerül a webböngészőkbe is, nem lesz szükség az apró plugin telepítésére.

Mivel a Skype for Web jelenleg még csak béta státuszban működik, használata közben előfordulhatnak kisebb hibák. Ilyen hiba, hogy kimenő hívások alkalmával eseteként késésekre lehet számítani, OS X alatt pedig nem túl optimális a szoftver akkumulátor-felhasználása. Utóbbi miatt a Macbook tulajdonosok valószínűleg jobban járnak, ha a klasszikus Skype appot használják, míg a hiba kijavításra nem kerül.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward