Már keresik az új Trónok harca-sorozat főszereplőit

Vajon ki alakítja majd a három főszereplő Targaryent?

Már keresik az új Trónok harca-sorozat főszereplőit

Habár jelenleg még a korai fázisaiban tart a fejlesztés, egyre jobban haland a House of the Dragon néven készülő új sorozat a Trónok harca világában. Mint arról többek között mi is beszámoltunk már, a Trónok harca végéhez közelítve az HBO kétségbeesetten próbálta megtalálni az utódot, a folyamat közben pedig több koncepció is előkerült, majd a fiók mélyén landolt.

Végül az HBO úgy döntött, hogy a a George R.R. Martin által írt "kiegészítő könyv" a Fire & Blood alapján készít sorozat, ami a Targaryen-ház tündökléséről és bukásáról szól.

Ennek megfelelően a sorozat várhatóan körülbelül 300 évvel fog a Trónok harca előtt játszódni. Az alapvető emberek megvannak: a forgatókönyvért és a sorozat alapvető tervezéséért Ryan Condal (Colony) felel, a rendezői feladatokat pedig Miguel Sapochik látja el, akinek több klasszikus Trónok harca-epizódot is köszönhetünk, többek között a Battle of the Bastards is az ő nevéhez fűzhető.

Mindenesetre némileg furcsa, hogy habár a hírek szerint a premiert 2021 tavaszára tervezi az HBO, a forgatás még el sem kezdődött. Annyira nem, hogy a stúdió indította el a szereplőválogatás folyamatát, előtérbe helyezve a három főszereplőt. A "casting call", vagyis a leírás, ami alapján a színészek, vagy azok ügynökei jelentkezhetnek a főbb karakterekre, így néznek ki:

  • Aegon Targaryen: húszas éveiben járó fehér férfi, aki elvette két lány testvérét, Visenyát és Rhaenyst. Visszafogott, csendes karakter, aki kemény tud lenni azzal, aki ellentmond neki. A Balerion nevű sárkány hátán lovagol.
  • Visenya Targaryen: húszas éveiben járó fehér nő, Aegon király testvére és  felesége. Kélyes, komoly és kemény nő, aki a Vhagar nevű sárkányon lovagol.
  • Rhaeny Targaryen: húszas éveiben járó fehér nő, Aegon király felesége és legfiatalabb húga. Kedves, jószívű, tisztességes, játékos, vidám, bohóckodós és impulzív. A Meraxes nevű sárkányon lovagol.

Mindebből arra lehet következtetni, hogy a sorozat valószínűleg abban az időszakban játszódik majd, amikor a Targaryen-család leigázza Westerost, aztán vidáman uralkodnak. Az is egyértelmű a leírásból, hogy a három sárkány fontos szerepet kap majd már az elejétől kezdve, nem csak jóval később kapcsolódnak be a történetbe, mint a Trónok harcában. Meg persze az is egyértelmű, hogy a belterjes családi kapcsolatok is előtérben lesznek.

Ez persze azt is jelenti, hogy Westeros keleti oldaláról, illetve a White Walkerek eredetéről nem sokat fogunk megtudni várhatóan, hiszen az eredetileg tervezett, majd lelőtt sorozat, a The Long Night pont ezt tette volna terítékre. Pedig kétségtelenül a Falon túli történések és Essos is nagyon érdekes lett volna, habár semmi nem zárja ki, hogy a sorozat ezeket is érinteni fogja a Targaryen-ház akciói mellett.

Mindenesetre kíváncsian várjuk, hogy milyen szereplőket sikerül találni a fenti három pozícióra? Vajon be meri vállalni az HBO, hogy ezúttal is viszonylag ismeretlen, de ígéretes színészeket hozzon be a fiatal karakterekre?

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap