Már a Viberen is jelen van a WHO, hogy tájékoztasson

Nemcsak, hogy mindenről pontosan és körültekintően nyújt információt a chatbot, hanem extrákkal is szolgál.

Már a Viberen is jelen van a WHO, hogy tájékoztasson

Korábban arról számolhattunk be, hogy az Egészségügyi Világszervezet a WhatsAppon keresztül nyújt pontos tájékoztatást a felhasználók számára, hogy ezáltal az emberek biztos forrásból tudjanak tájékozódni. És most pedig a Rakuten és a WHO bejelentette, hogy már a Viberen keresztül is hasonlóképpen jár el.

Rendkívül fontos a járvány idején, hogy az emberek megfelelően legyenek informálva, és semmi esetre se keressenek bizonytalan forrásokból adatokat a COVID-19 vírussal kapcsolatosan. Éppen ezért döntött úgy az Egészségügyi Világszerzet, hogy a WhatsApp mellett már a Viberen is közvetlen tájékoztatást próbál nyújtani az emberek számára.

Az interaktív módon üzemelő chatbot több nyelven képes megfelelő információkkal ellátni az összes korosztályt a koronavírussal kapcsolatban minden lényeges dologról. És ezt természetesen globálisan bárki igénybe veheti hamarosan. A WHO bízik abban, hogy a csevegőbotok révén hatékonyabban tud küzdeni az álhírek, hamis információk, megtévesztő adatok ellen.

Galéria megnyitása

Összesen 20 nyelven beszél rövidesen a Viberen az Egészségügyi Világszervezet chatbotja, jelenleg pedig angol, orosz és arab nyelveken nyújt segítséget. Ez a szolgáltatás nemcsak, hogy készségesen válaszol majd a leggyakrabban feltett kérdésekre a koronavírussal kapcsolatosan, hanem egyebek mellett folyamatosan osztani fogja a legfrissebb és legfontosabb fejleményeket a követőkkel.

Külön menüpontokból lehet majd választani a chatbot alkalmazása közben. A „Legfrissebb hírek” valós időben frissül majd, és mindig azt mutatja, amit a WHO hivatalos honlapja, hogy senki ne maradjon le semmiről. Az általános információkat itt azonnal meg lehet szerezni a COVID-19-cel kapcsolatosan, sőt mi több, még egy szórakoztató kvíz is található a Viberen „Mítoszok” címszó alatt, ahol mindenki próbára teheti a tudását.

Fontos, hogy adományozni is azonnal lehet innen. Az Egészségügyi Világszervezethez tartozó COVID-19 Szolidaritási Felelősségi Alap számára lehet felajánlásokat eljuttatni a Viberről az „Adakozz most” gombbal.

„A WHO célja, hogy minél több embert érjen el megbízható egészségügyi információkkal az innovatív, digitális technológián keresztül. Az információ hatalom és életmentő lehet a világjárvány idején” – mondta Dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus, az Egészségügyi Világszervezet főigazgatója. „A Rakuten Viber és a WHO együttműködnek annak érdekében, hogy az egyének és a közösségek tájékozottak és egészségesek maradjanak ebben a kihívásokkal teli időszakban.” – tette hozzá Djamel Agaoua, a Rakuten Viber vezérigazgatója.

Az 1,1 milliárd regisztrál felhasználóval rendelkező Viber egy speciálisan kialakított matricacsomagot is tervezett, ami a Rakuten elmondása alapján arra szolgál, hogy támogatást nyújtson a harcvonalban lévő embereknek, így például az egészségügyi dolgozóknak, és motivációként szolgáljon azzal, hogy pozitív üzeneteket sugároz. A matricacsomag külön szerezhető be Viber matricákat felvonultató áruházából.

Az Egészségügyi Világszervezet chatbotja ezen a hivatkozáson keresztül érhető el legegyszerűbben.

Viber: iOS | Android

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap