Már a Nokia 5.1 Plus is kapott Android 9.0-t

Már a Nokia 5.1 Plus is kapott Android 9.0-t

A HMD Global a Nokia 6, Nokia 7 és Nokia 8 termékvonalaknak szinte minden eddig megjelent tagjára elkészítette már az Android 9.0 frissítést, így várható volt, hogy most az olcsóbb modelleken lesz a sor. Azt nem lehetett tudni, hogy merre indul tovább a frissítésekkel a finn alakulat, de most úgy fest, hogy a Nokia 5 szériás modelleken van a sor kezdve a Nokia 5.1 Plusszal.

A hírről jó szokásához híven Juho Sarvikas számolt be a közösségi médiában. A HMD Global termékekért felelős vezetője mindig első kézből igyekszik tájékoztatni a felhasználókat a frissítések érkezésével kapcsolatban. Mivel a vállalat minden mobilját minimális extrákkal küldi bevetésre az Android One platform égisze alatt, a Nokia 5.1 Plus sem kivétel ez alól, és nem igazán van egyedi változtatás az új operációs rendszerben. A HMD Global a módosításlistán csak olyan általános dolgokat emelt ki, mint az átalakított navigáció, a frissített beállítások menü és a megváltoztatott értesítési felület. Nem hiányzik innen sem az adaptív akkumulátor és az adaptív fényerő állítási lehetőség, ami minden helyzetben optimális eredménnyel fog szolgálni. És külön ki lett még emelve az App Actions szekció felbukkanása is, ez az alkalmazások listája mellett található, itt olyan dolgok szerepelnek majd, amit a szoftver a gépi tanulást bevetve, előre fel fog kínálni a korábbi szokásokból kiindulva.

Galéria megnyitása
Android Pie a Nokia 5.1 Plus fedélzetén

A rendszerfrissítés részét képez az elérhető legújabb biztonsági csomag is, ami pillanatnyilag még a decemberi kiadás. A Google hamarosan ezen a fronton új javítással állhat elő, és reményeink szerint a HMD Global egy időközi frissítéssel azt is továbbítani fogja a felhasználók irányába a későbbiekben.

A Nokia 5.1 Plusra szabott frissítési csomag minden újítással együtt alig több mint 1,2 GB-os méretet öltött. A HMD Global ezt a gépet követően valószínűleg a korábban megjelent Nokia 5 modelleket fogja sorra frissíteni, és így halad majd az olcsóbb okostelefonok irányába. A cég már egészen jól áll a frissítések frontján, de így is kitavaszodhat, mire minden mobilra elkészül az Android 9.0, amire előzőleg beígérte ezt a finn osztag – tehát az összes eszközre, mely eddig kereskedelmi forgalomba került.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap