Shop menü

MAGNÉZIUM-ÖTVÖZETBŐL KÉSZÜLT A RAZER SZUPERKOMPAKT ÉS SZUPERKÖNNYŰ GAMER EGERÉNEK HÁZA

A vezeték nélküli Viper Mini Signature Edition egy igazi mestermű, már ami a ház dizájnját illeti, és hardver terén sem lesz oka szégyenkezésre. A különlegességnek persze alaposan megkérik az árát...
Víg Ferenc
Víg Ferenc
Magnézium-ötvözetből készült a Razer szuperkompakt és szuperkönnyű gamer egerének háza

A Razer egy rendkívül különleges vezeték nélküli gamer egérrel rukkolt elő, ami lényegében az eddigi legkönnyebb termékének tekinthető ebben a kategóriában. Az alapokat a rajongók által igencsak kedvelt Viper Mini adta, ám annak érdekében, hogy a végeredmény könnyebb lehessen, mint az eredeti dizájnnal rendelkező termék, kreatívan közelítették meg a kérdést.

A házat úgy alkották meg, hogy az a lehető legkönnyebb lehessen, ám mégis kellően masszív, strapabíró kivitelben érkezzen. Ennek érdekében ezúttal nem egy műanyagfajtára, hanem magnézium-ötvözetre esett a választás, amelynek köszönhetően a súly/szilárdság arány kifejezetten jó lett, miközben az új egér mindössze 49 grammot nyom a mérlegen. Magának a háznak a formavilágát fröccsöntéssel alakítják ki, majd CNC forgácsolással és polírozással nyeri el végleges kivitelét.

Galéria megnyitása

A speciális, rendkívül szellősnek nevezhető dizájn ellenére a Razer szakemberei szerint remekül kézre áll az újdonság és a fogása is kiváló, miközben minden eddigi Razer gamer egérnél könnyebb. A Viper Mini Signature Edition nemcsak különleges házával hódít majd a piacon, hanem modern hardverével és rendkívül gyorsan tölthető akkumulátorával is.

Galéria megnyitása

A vezetékes és vezeték nélküli üzemmódban egyaránt használható gamer egér lelke egy Razer Focus Pro 30K optikai szenzor, ami rendkívül precízen és pontosan érzékeli az elmozdulást. A szenzor akár 70 G-s gyorsulást, illetve másodpercenként akár 19050 milliméternyi mozgást is képes követni, mindezt a gyártó szerint 99,8%-os pontossággal teszi. A minőségi optikai szenzor mellett harmadik generációs optikai kapcsolók is helyet kaptak a fedélzeten, amelyekkel 90 millió kattintásnyi élettartam érhető el a fő egérgombok esetében.

Galéria megnyitása

A hardver vezeték nélküli módban akár 4000 Hz-es mintavételezési frekvenciával is dolgozhat, hála a Razer HyperPolling Wireless Dongle névre keresztelt USB-s vevőnek, de akár az 1,8 méter hosszú USB-C kábelen keresztül is használható a termék, ha éppen töltjük az akkumulátort. Érdekesség egyébként, hogy az energiaforrást akár 2C töltési rátával is tölteni lehet, azaz kevesebb, mint 90 perc alatt teljesen fetölthető – egy normál egérnél a maximális töltési ráta 0,5C körül helyezkedik el, azaz a Razer terméke négyszer gyorsabban, nagyobb árammal töltődik. Egy teljes akkumulátortöltés hatására nagyjából 60 órányi üzemidőhöz jutunk.

Galéria megnyitása

A vezeték nélküli újdonság kompakt kivitelben érkezik, ugyanis 119 milliméter hosszú, 62 milliméter széles és 39 milliméter magas, üzemkész tömege pedig mindössze 49 gramm – utóbbi a vezeték nélküli üzemmódra vonatkozik. A 3 év jótállással érkező vezeték nélküli gamer egér nemcsak dizájn, hanem árazás terén is különleges lesz, ugyanis ajánlott fogyasztói ára 319,99 euró lesz.

Az első szállítmány 2023. február 12-én érkezik, és a jelek szerint csak a Razer webáruházán keresztül válik elérhetővé.

Neked ajánljuk

    Tesztek

      Kapcsolódó cikkek

      Vissza az oldal tetejére