LG: Android 9.0 menetrend érkezett, és egy modell frissült is

Az LG egyik tavalyi zászlóshajója megkapta az Android 9.0-t, és kiderült, hogy mely modellek és milyen ütemben követik majd ezt.

LG: Android 9.0 menetrend érkezett, és egy modell frissült is

A G7 ThinQ tavaly az év első felében jelent meg, és most ez lett az LG Mobile első olyan okostelefonja, amire hivatalosan befutott az Android 9.0 operációs rendszer frissítés formájában. A vállalat részletesen beszámolt arról, hogy a felhasználóknak milyen újításokkal kell számolnia, és arra is kitért, hogy milyen ütemben fognak érkezni a további frissítések.

A cég már decemberben előre vetítette, hogy januárban fog frissülni a G7 ThinQ, és tartotta is magát ehhez. Először az LG hazájában, Dél-Koreában vehetik használatba az új rendszert a tulajdonosok, és ezt követően fog globálisan elterjedni. Mint a legtöbb Android Pie rendszert futtató okostelefon esetében, a frissítés telepítését követően itt is elérhetővé válik az új kezelési metódus, ahol már nem a megszokott androidos kezelőszervek élveznek előnyt, hanem a különböző gesztusok. Ezen felül az LG változtatott a hangerő szabályozásán is, ami így már kézenfekvőbben fog működni. Újítás az is, hogy a képernyőképek készítésekor a felvétel előnézete ott marad majd a jobb alsó sarokban, és rögtön meg lehet majd nyitni szerkesztés vagy megosztás céljából. A kameránál pedig meg fog jelenni a Magic Photo funkció, ami egyébként az LG V40 ThinQ egyik újítása volt.

Galéria megnyitása
Az LG G7 ThinQ az Android Pie egy előzetes kiadásával a fedélzetén

Az LG arról is említést tesz, hogy új akkukímélő módok kerültek be a rendszerbe, de azt pontosan nem említi, hogy mire kell itt gondolni. Talán csak az Android 9.0 részét képező adaptív akkumulátor funkcióról van szó, de egyéb extrát is becsempészhetett ide a vállalat a saját grafikus felületével. A korábbinál jobban lehet majd szabályozni a háttérben futó applikációkat. Az új Android révén pedig már gombnyomásra lehet majd elforgatni a képernyőt, ha éppen nem ideális a tájolása – és ki van kapcsolva az automatikus forgatás. Kiemelt az LG azt is, hogy az automata fényerő meg tudja majd jegyezni a felhasználó korrigálásait, így idővel jobb élményt lesz képes biztosítani (adaptív fényerő). Az alkalmazásoknak a hozzáféréseit szigorúbban lehet majd menedzselni, a Wi-Fi elérése és egyebek mellett már a mappákra is lehet majd korlátozást beállítani.

Újdonság lesz itt a felhasználóknak az is, hogy néhány (főleg közösségi és csevegő) alkalmazás esetében kettő különböző fiókkal is beléphetnek. A bekapcsológomb hosszú lenyomásával pedig le lehet kapcsolni a Smart Lock funkciót, a biometrikus érzékelőket és a lezárt képernyős értesítéseket. Az SD kártyát már úgy is lehet majd titkosítani, hogy nem kell feltétlenül PIN-kódos vagy jelszavas lezárást alkalmazni ezzel együtt. És egyéb biztonsággal kapcsolatos változásokkal is számolni kell az LG-nek köszönhetően, az viszont nem derült ki, hogy melyik biztonsági javítás van itt használatban, de remélhetőleg már a januári.

Az LG G7 ThinQ-ra szabott frissítés 1,35 GB-os méretet öltött, szóval érdemes lesz stabil hálózati kapcsolatról gondoskodni a letöltés elindítását megelőzően. A frissítés rendelkezésre állását a beállításokon belül manuálisan ellenőrizhetik a tulajdonosoknak, ugyanakkor elvileg értesítést is fog küldeni a rendszer, ha az OTA frissítés elérhetővé válik.

A dél-koreai osztag hivatalos közleménye szerint az LG G7 ThinQ után a V35 ThinQ lesz, ami frissülni fog, és erre a készülékre még ebben a negyedévben sor kerül. Az LG V40 ThinQ, az LG V30 ThinQ, valamint az LG V30S viszont már csak a következő negyedévben fog sorra kerülni, a harmadik negyedévben pedig az LG G6, a V20 és az újabb LG Q8 (2018) frissül majd, az év végéhez közeledve pedig az LG Q9 és az LG X5 (2018) is meg fogja kapni az Android Pie-t. Arról nem esett szó, hogy ez a lista mennyire tekinthető véglegesnek, meglehet, hogy más mobilok is kaphatnak majd frissítést, de egészen biztos, hogy kisebb prioritást élveznek a felsoroltaknál.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap