Lencsevégen az MSI GeForce GTX 960-as videokártyái

A vállalat legalább kétféle GeForce GTX 960-as videokártyával készül a január 22-én esedékes rajtra.

Lencsevégen az MSI GeForce GTX 960-as videokártyái

Az Nvidia várhatóan január második felében mutatja be legújabb videokártyáját, a GeForce GTX 960-as modellt, amely nagy érdeklődésre tarthat számot. A friss jövevény startja ugyan csak január 22-én esedékes, néhány külföldi forrás jóvoltából azonban már most megcsodálhatjuk, milyen termékekkel készül a jeles napra az MSI.

A gyártó kétféle GeForce GTX 960-as videokártyát egészen biztosan bemutat: az egyik a GeForce GTX 960 Gaming OC, a másik pedig a GeForce GTX 960 10ME (100 million edition) lesz. Mindkét termék az Nvidia új, GM206-os kódnévre keresztelt grafikus processzora köré épül, amely 2 GB-nyi GDDR5-ös fedélzeti memóriához kapcsolódik, méghozzá 128-bites adatsínen keresztül. Az alacsony TDP-vel rendelkező videokártyák pontos technikai paraméterei sajnos egyelőre nem ismertek.

Az viszont biztosnak tűnik, hogy az MSI újdonságai 4+1 fázisú VRM áramkört kapnak, megfelelő tápellátásukról pedig egy nyolctűs PCI Express tápkábel segítségével gondoskodhatunk – természetesen a PCI Express 3.0 x16-os sloton felül. A pletykák szerint a referencia modellek nem nyolctűs, csak hattűs PCI Express tápcsatlakozót kapnak majd.

Az új MSI videokártyák mindketten megkapják a vállalat saját fejlesztésű, TwinFrozr V névre keresztelt egyedi videokártya hűtőjét, amely a GeForce GTX 970-es, illetve GeForce GTX 980-as videokártyákról már ismerős lehet. A 100 ME modell zöld-fekete, a Gaming OC modell pedig a megszokott piros-fekete dizájnt alkalmazza, hivatalos megjelenésükre pedig január 22-én kerülhet sor.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward