Lencsevégen a Windows 10 USB-s kiadásának pendrive-ja

A rendhagyó kiadás természetesen már hazánkban is kapható.

Lencsevégen a Windows 10 USB-s kiadásának pendrive-ja

A Microsoft Windows 10-es operációs rendszere gőzerővel terjed a piacon, de ez nem is csoda, hiszen legális Windows 7-es és Windows 8.1-es operációs rendszerekről teljesen ingyen frissíthetnek rá a felhasználók. Az egyszerű hozzáférhetőségnek meg is van a gyümölcse: a Windows 10 minden eddigi elődjénél gyorsabban hódítja meg a piacot, ami a Microsoft illetékeseinek alighanem rettentően szívmelengető tény.

Korábban már kiderült, hogy a Microsoft a dobozos Windows 10 esetében alapvetően kétféle stratégiát alkalmaz a telepítő terjesztésére: az egyik kivitel DVD lemezre támaszkodik, a másik azonban a modern kornak megfelelően USB 3.0-s pendrive formájában tálalja a Windows 10 telepítőjét. Extraként van egy harmadik terjesztési mód is, ami nem más, mint az online letöltés – ilyen formában, fizikai adathordozó nélkül is lehet Windows 10 operációs rendszert vásárolni, ráadásul így az összes nyelvi kiadást elérhetjük.

A DVD alapú dobozos Windows 10 kiadások bukkantak fel először a boltokban, de mostanra már a pendrive-osak is befutottak. A japán Akiba PC Hotline-nak hála pedig már azt is tudjuk, hogy néznek ki.

A Microsoft a fotó alapján egy elegáns, fémházzal rendelkező USB 3.0-s pendrive mellett tette le a voksát, ami nem csak az adott Windows 10 kiadás 32-bites telepítőjét tartalmazza, hanem a 64-biteset is – amit egyébként kimondottan érdemes előnyben részesíteni. A pendrive ránézésre sem egy olcsó bóvli, de az talán még ennél is jobb hír, hogy nagyon jó sebességeket kínál, így gyorsan telepíthető vele a Windows 10 – amelynek telepítése amúgy sem egy hosszadalmas folyamat.

A Windows 10 Home Pro USB 3.0-s telepítője, ami a 32-bites és 64-bites szoftvert egyaránt tartalmazza, nagyjából 77 000 forintba kerül. A 32- és 64-bites telepítőt egyaránt tartalmazó Windows 10 Home USB-s változata jelenleg nagyjából 39 000 forint.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward