Lencsevégen a Sapphire HD 6790-es Radeon-ja

Nem kellett sokat várni arra, hogy alaposan szemügyre vehessük az első Radeon HD 6790-es videokártyát, amely a Sapphire műhelyéből érkezett.

Lencsevégen a Sapphire HD 6790-es Radeon-ja

Nem kellett sokat várni arra, hogy alaposan szemügyre vehessük az első Radeon HD 6790-es videokártyát, amely a Sapphire műhelyéből érkezett.

Az AMD legfrissebb videokártyájáról pont a mai nap folyamán érkeztek információk, most pedig már bizonyíték is rendelkezésre áll azzal kapcsolatban, hogy az előzetes értesülések helyesek voltak. A 40 nm-es csíkszélességgel készülő Barts GPU-ra alapozó videokártya a Sapphire-re jellemzően kék színű nyomatott áramköri lappal érkezik. A termék a fotók alapján a Sapphire egyedi, Vapor-X alapokon nyugvó videokártya hűtőjét alkalmazza, amely kétslotos felépítéssel, három darab réz hőcsővel és egy, a hűtő közepén elhelyezett légkeverővel rendelkezik.

A GPU 800 stream processzorral, 40 TMU egységgel és 32 renderelő egységgel (ROP) bír, magórajele pedig 840 MHz-es értéket képvisel. Az 1 GB-nyi VRAM memóriachipjei 256-bites adatsínen lógnak, effektív órajelük pedig 4,2 GHz. A Radeon HD 6790 két darab hattűs PCI Express tápcsatlakozó alkalmazását követeli meg, TDP-je pedig 150W környékén fog elhelyezkedni, igaz, a legfrissebb értesülések már nem 150W alatti, hanem konkrétan 150W-os TDP-ről tesznek említést.

A videó kimenetek között két DVI portot, egy HDMI 1.4a és egy 1.2-es szabványra alapozó DisplayPort csatlakozót találunk. A friss termék várható végfelhasználói árával kapcsolatban egyelőre nem érkeztek hírek, de erről az információról legkésőbb április ötödikén - a Radeon HD 6790 hivatalos megjelenésének napján - biztos, hogy lehull a lepel.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward