Lencsevégen a Gigabyte P55M-UD2 alaplap

Lencsevégen a Gigabyte P55M-UD2 alaplap

A Gigabyte P55-ös alaplap kínálata a Lynnfield proceszorok startjára már-már teljessé válik. A gyártó most egy újdonsággal jelentkezik, amely a P55M-UD2-es típusjelzést viseli és amely a belépő szintű megoldások piacán próbál majd hódítani. Az alaplap 100 dollár alatti végfelhasználói ára bizonyítja, hogy lesznek a piacon olcsó P55-ös alaplapok is.

A belépő szintű, kedvező árral büszkélkedő termék esetében az alacsony ár nem jelent alacsonyabb minőséget, sőt. Az LGA-1156-os tokozású processzorok fogadására felkészített alaplapon négy darab DDR3-as memóriafoglalat helyezkedik el, amelyek a Lynnfield processzorok kétcsatornás memóriavezérlőjének kiaknázását teszik lehetővé. Az alaplap ezen kívül  két darab PCI Express x16-os slotot is tartalmaz, ezek közül az egyik teljes, x16-os, míg a másik csak x4-es sávszélességgel üzemel. A szintén nemrégiben bemutatottP55M-UD4-es terméken ezzel ellentétben a két PCI Express x16-os slot x8-os sebességen üzemel kétkártyás módban. A bővítőhelyek között még két darab PCI slot is jelen van.

Az új alaplap az Nvidia SLI technológiáját sem támogatja, de a CrossfireX multi GPU módot természetesen igen. Az alaplapon a P55-ös lapkakészlet jóvoltából összesen hat darab SATA 3 Gbps-os port van jelen, amelyek közül öt darab a megszokott helyen, az alaplap belső kivezetései között, míg a hatodik a hátlapi csatlakozóknál, eSATA port formájában van jelen. A gyártó egy G-SATA vezérlő segítségével további két darab SATA 3 Gbps-os portot és egy IDE portot is biztosít a rendszer számára.

A csatlakozók között 14 darab USB 2.0-s port, két darab FireWire 400-as port, valamint optikai és koaxiális audió kimenetek egyaránt jelen vannak. Az alaplap nyolccsatornás integrált auidó vezérlőt tartalmaz. A termék ajánlott végfelhasználói ára 99 dollár magasságában fog elhelyezkedni.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward