Lassú léptekkel indul az Apple Card

Az Apple fokozatosan vezeti be a szolgáltatást, első körben csak kevesen tehetik próbára.

Lassú léptekkel indul az Apple Card

Az Apple az iOS 12.4 operációs rendszerrel ágyazott meg az Apple Cardnak, de egészen eddig ezt nem kommunikálta a vállalat. Most azonban elkezdett kigördülni a szolgáltatás az első felhasználók számára, és már hivatalosan is kiderül, hogy minimum az iOS 12.4 kell ennek az igénybevételéhez.

Az Apple Cardot a cupertinói osztag még a WWDC fejlesztői konferencia előtt, a márciusi speciális eseményének a keretében jelentette be, de az elmúlt hetekben hivatalosan semmit nem lehetett erről hallani. A napokban viszont elindult, legalábbis korlátok között, de már megkapta a felhasználók egy része, és a következő napokban, hetekben fokozatosan egyre többen szerezhetnek majd hozzáférést ehhez. A Goldman Sachs-szal közösen létrehozott szolgáltatást az Apple reményei szerint több millióan fogják igénybe venni csak az Egyesült Államokban.

Galéria megnyitása

Mi kell ahhoz, hogy valaki használni tudja az Apple Cardot? Nos, az első és legfontosabb, hogy birtokában legyen a felhasználónak egy olyan eszköz, amin az iOS 12.4 operációs rendszer kiadás van jelen, de persze ennél újabb is lehet majd ez. A regisztráláshoz meg kell adni a szükséges személyes adatokat (cím, születési idő, stb...) a Wallet alkalmazáson belül. Ezt követően az információkat jóvá kell hagynia a Goldman Sachs-nak, és ha ez gördülékenyen megy, akkor az Apple Card fel fog bukkanni a Wallet appon belül az egyéb kártyák mellett. A sikeres procedúráról értesítést is fog kapni az eszköz tulajdonosa, azt viszont nem lehet tudni, hogy ez mennyi időt fog igénybe venni. Ha minden megvan, akkor már semmilyen extra lépésre nincs szükség, azonnal használatba lehet venni.

Galéria megnyitása

Az Apple azokra is gondolt, akik ugyan szeretnének a mobiljukkal fizetni alkalomadtán, de azért a fizikai kártyákat is előszeretettel tartják maguknál a biztonság kedvéért. Amennyiben valaki szeretne kézzel fogható kártyát is, ezt igényelheti az Apple Card beállítása során. A szolgáltatáshoz egy letisztult fém, egészen pontosan titán kártya jár igény esetén. Ez igazán mutatós, ami persze nem meglepő az Apple-től, hiszen a cupertinóiak általában korrekt dizájnt képesek nyújtani. Az Apple Cardhoz tartozó kártyát pillanatok alatt lehet majd aktiválni iPhone-nal, csak egymáshoz kell érinteni a két eszközt. A kiegészítőn nincsenek számsorok, nincsen lejárati ideje és hiányzik róla az ellenörző biztonsági kód is, mivel ezekre nincs szükség rajta.

Galéria megnyitása

A Wallet alkalmazáson belül az Apple Card kártyánál nagyon részletesen le lehet majd vezetni minden pénzköltést, tranzakciót, és ezek különböző kategóriákba sorolhatóak, hogy még rendezettebb legyen az egész, ennek köszönhetően tényleg egy pillanat alatt lehet majd látni, hogy milyen dolgokra mennyi kiadása volt az embernek. És a vállalat azzal próbálja vonzóbbá tenni az Apple Card használatát a kényelmes működésen felül, hogy minden kifizetés után, ami az Apple Pay-en keresztül történik, visszatérít 2 százalékot az árból.

Az Apple Card Magyarországon egy ideig még biztosan nem lesz elérhető, sőt mi több, nehéz azt megmondani, hogy egyáltalán valaha használható lesz-e hazánkban, de idővel talán eléri majd Európát. A végleges rajtja az Egyesült Államokban valószínűleg még ebben a hónapban lesz.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap