Koronavírus: Az LG és a ZTE kihagyja az Mobil Világkongresszust

A koronavírus egyre mélyebben kezdi érinteni a technológiai cégeket, vannak, akik inkább elkerülik az MWC-t.

Koronavírus: Az LG és a ZTE kihagyja az Mobil Világkongresszust

Az MWC 2020 az év legnagyobb mobilos kiállítása lesz, de nagyon úgy fest, hogy az eredetileg vártnál kevesebb vállalat fogja a helyszínen képviseltetni magát. A napokban több cég is jelezte, hogy már biztosan nem lesz ott a helyszínen a magas fenyegetés miatt, és továbbiak is visszaléphetnek.

A Mobil Világkongresszus minden évben február végén, esetleg március elején kerül megrendezésre, és idén sem lesz ez másként, február 24. és 27. között várják majd a gyártók a látogatókat. De a jelek szerint a koronavírusnak nagyobb lesz a kihatása az eseményre, mint azt korábban várták. A barcelonai esemény egyik főszervezője, a GSMA néhány napja még arról számolt be, hogy a fertőzésnek az MWC-re nem lesz nagy hatása. Most viszont már kezd megfordulni a helyzet.

A tegnapi napon minden előjel nélkül bejelentette az LG és a ZTE is, hogy lemondják a jelenlétüket. Ez a két vállalat minden évben oszlopos tagja szokott lenni a Mobil Világkongresszusnak, ezúttal viszont máshogy lesz, nem tartanak bemutatót Barcelonában.

„Az LG Electronics szorosan figyelemmel kíséri az új koronavírus helyzetét, amelyet az Egészségügyi Világszervezet a közelmúltban globális vészhelyzetnek nyilvánított, mivel a vírus Kínán kívül is terjed. Munkavállalóinak, partnereinek és ügyfeleinek a biztonságát szem előtt tartva az LG úgy döntött, hogy visszavonul a kiállítástól és a részvételtől az MWC-n Barcelonában.” – jelentette ki a gyártó a közleményében.

Galéria megnyitása

A vállalat elmondta, hogy ettől függetlenül tart majd a közeljövőben egy bemutató, aminek a keretében újdonságok fognak a figyelem középpontjába kerülni. A különálló eseményen valószínűleg új csúcsmodell is érkezni fog, és megfizethetőbb termékek bemutatására is számítani lehet.

A ZTE esetében annyiban más a helyzet, hogy a kínai vállalat nem arra hivatkozik elsősorban, hogy a koronavírustól tart, hanem az csak a második befolyásoló tényező volt a döntés meghozásakor. Elsősorban az utazási és az azzal járó nehézségek miatt gondolja úgy a gyártó, hogy inkább visszamondja a jelenlétét, mivel a koronavírus miatt a nemzetközi közlekedésben jelentős fennakadások vannak. A vállalat egyébként az Axon 10s Pro 5G bemutatására készül.

Galéria megnyitása

Mi a helyzet a többiekkel? Nos, egyelőre úgy fest, hogy a Sony, a HMD Global és a Vivo például megtartja majd a tervezett eseményeket, szóval attól nem kell tartani, hogy elnéptelenedik a koronavírus okán az MWC. De vannak még olyan gyártók, akik egyelőre nem közölték, hogy milyen lépésekre készülnek.

A koronavírus terjedése 2020 talán egyik legemlékezetesebb eseménye lesz, és ez az egész világot érinti kisebb-nagyobb mértékben. Azt egyáltalán nem lehet még tudni, hogy mikor sikerül a fertőzést megállítani. Az ECDC legfrissebb adatai szerint 20 626 laboratóriumi vizsgálattal igazolt új koronavírus megbetegedést jelentettek globálisan, és ezek közül 427 ember halt bele a kórba. Kínából 20458 megbetegedést jelentettek. Kínán kívüli területekről 26 országból 168 igazolt megbetegedést jelentettek. Európából összesen 30 igazolt koronavírus okozta megbetegedésről érkezett jelentés.

És bizony az MWC 2020 nem kicsit lehet veszélyes abból a szempontból, hogy ide a világ minden tájáról fognak özönleni a népek a következő hetekben. És bizony sokan fognak érkezni Kínából is, hiszen Kína a mobilágazat legnagyobb szereplője minden szempontból.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap