Shop menü

KOMPLEX ANDROID BÉTA PROGRAMOT HIRDETETT A ONEPLUS

Az OxygenOS 14 fokozatosan egyre több mobilra lesz elérhető, és most kaptunk egy menetrendet a márkától.
Szécsi Dániel
Szécsi Dániel
Komplex Android béta programot hirdetett a OnePlus

A OnePlus a szoftvertámogatásra mindig igyekezett nagy hangsúlyt fektetni, ez volt lényegében az egyik alapértéke. Az elmúlt években kicsit hullámzó teljesítményt nyújtott ezen a fronton, de már próbálja rendezni a sorait. Az Android 14-re minél simábban szeretne áttérni, éppen ezért átfogó bétatesztelésbe kezd.

Előre láthatólag a OnePlus 11 az első okostelefonok között kapja majd meg az Android 14 operációs rendszert, és ezzel együtt az OxygenOS 14 grafikus felhasználói felületet. Erre a felsőkategóriás eszközre már van széles közönség számára elérhető béta kiadás. A OnePlus a csúcsmodellek első frissítésére mindig nagy figyelmet szentel, utána lazult már egy kicsit a támogatás az elmúlt években, de remélhetőleg most más lesz a helyzet.

Most a vállalat bejelentette, hogy több mint egy tucat okostelefon és táblagép részesül OxygenOS 14 béta frissítésből a következő két hónapban.

Jobbára mobilok az érintett termékek, valójában táblagépből csak egy szerepel a listán, ami nem véletlen. Lényegében csak egyetlen tablettel rendelkezik a OnePlus. A pletykák szerint hamarosan bemutatkozhat egy újabb konfiguráció, ami elérhetőbb áron fog a boltokba kerülni, de erről a mostani frissítési lista persze még nem szól. Van tehát egy frissítésre váró tablet, és emellett összesen 15 okostelefon várja az új bétát.

Galéria megnyitása

Ha minden a OnePlus tervei szerint alakul, akkor októberben öt okostelefonre fog megérkezni az OxygenOS 14 béta az Android 14 operációs rendszer alapjára felépítve. A OnePlus 11R mellett szerepel ezen a listán a tavalyi OnePlus 10 Pro és a OnePlus 10T, valamint van egy középkategóriás készülék is, a Nord 3, ami júliusban debütált. Továbbá a már emlegetett OnePlus Pad tablet is októberben részesülhet a nyílt bétából.

A második nagyobb hullám novemberre marad, akkor már régebbi felsőkategóriás és elérhetőbb árú készülékek kapnak frissítést. Jó hír a OnePlus 8T tulajdonosoknak, hogy megkapják az OxygenOS 14 béta kiadását, a 2020-ban bemutatott mobil így biztosan új rendszerre fog váltani – eredetileg az Android 11-gyel jelent ment. Ezen felül elérhető lesz a béta novemberben a OnePlus 9RT, 9R, valamint a OnePlus 9 és 9 Pro modellek számára is. Továbbá a OnePlus 10R is ekkor csatlakozhat a bétatesztelők köréhez.

Galéria megnyitása

A novemberben béta hozzáférést kapó OnePlus Nord mobilok névsora is aránylag hosszú, ami mindenképpen egy remek hír. Szerepel itt a OnePlus Nord CE 3, valamint a Nord CE 3 Lite variánsa, továbbé a Nord N30 is. Mint ahogy érintett lesz a Nord 2T és a Nord CE 2 Lite készülék.

Galéria megnyitása

Ez a lista vége, de fontos azt hozzátenni, hogy ez nem az összes OnePlus, ami frissítésben fog részesülni. Vannak olyan készülékek, amikre nem jön béta, vagy csak később lesz elérhető. A Nord N20 SE kapcsán például már lehet tudni, hogy 2024-ben fog frissülni Android 14-re.

Zárásként azt még mindenképpen hozzátennénk, hogy a béta verziókat nem érdemes elsődleges használatban levő okostelefonon alkalmazni, mert ezeknek még lehetnek olyan hibái, hiányoságai, amik okozhatnak kellemetlenségeket a tulajdonosoknak. Adott esetben bizony érzékeny személyes adatok, képek is elveszhetnek. Szóval csak óvatosan a bétateszteléssel.

Neked ajánljuk

    Tesztek

      Kapcsolódó cikkek

      Vissza az oldal tetejére