Kipróbálható a Skype valós idejű tolmács szolgáltatása

Az ígéretes szolgáltatás az üzeneteket és a beszédet is képes valós időben lefordítani, mostantól pedig nem csak egy szűk kör, hanem bárki kipróbálhatja.

Kipróbálható a Skype valós idejű tolmács szolgáltatása

A Skype valós időben működő tolmács szolgáltatását tavaly decemberben már megcsodálhattuk, ám akkoriban még nem volt rá lehetőség, hogy az újdonságot bárki kipróbálhassa. A Skype Translator Preview app tesztelése eddig szűk körben zajlott, de a napokban szerencsére megtört a jég, így már szabadon ki lehet próbálni.

Hogy mi az alkalmazás lényege? Gyakorlatilag annyi, hogy rajta keresztül úgy küldhetünk üzenetet egy másik ország eltérő anyanyelvű lakójának, úgy hogy közben saját anyanyelvünket használjuk, a Skype Translate pedig automatikusan lefordítja mondandónkat a másik fél anyanyelvére. Ez a funkció persze nem csak írásban, hanem élő beszédben is használható – ekkor a szolgáltatás szimultán tolmácsként siet a segítségünkre. A funkció nagyon hasznos lehet, ha a felek között egyébként nincs közös nevező nyelvi tudás terén.

A Skype Translate lényegét az alábbi videó foglalja össze:

A Skype újítása egyelőre még messze van a Star Trekből ismerős univerzális fordítótól, de jó úton halad a siker felé. A hangalapú fordító jelenleg csak néhány nyelvet támogat: ezek között az angol, a spanyol, az olasz és a mandarin található meg.

A szöveges üzenetek esetén sokkal jobb a helyzet, ugyanis 50 nyelv támogatása áll rendelkezésre, köztük a magyar nyelvé is. A Skype fejlesztői szerint hamarosan újabb nyelvekkel bővül a repertoár, a szolgáltatás minősége pedig minden egyes beszélgetéssel javul – minden felhasználó számára.

A Skype Translator Preview innen tölthető le.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward