Kijelzős ujjlenyomat-olvasó olcsó Samsungokban

Kijelzős ujjlenyomat-olvasó olcsó Samsungokban

A Samsung még egyetlen olyan okostelefont sem mutatott be, aminek a megjelenítője mögé van integrálva az ujjlenyomat-olvasója, de a napokban több olyan hír is megjelent, miszerint jövőre már széles körben alkalmazhat majd ilyeneket a vállalat. Nemcsak a csúcsmodellek, hanem a középkategóriás eszközök is rejtőzködő biometrikus szenzort kaphatnak.

Korábban már beszámoltunk arról, hogy a Samsung a Galaxy S következő generációjánál vetheti be először a kijelző mögé rejtett ujjlenyomat-olvasót, és itt rögtön egy olyan fejlesztéssel állhat majd elő a vállalat, ami elvileg überelni fogja az eddig látottakat. Most a legtöbb mobilnál, ahol a megjelenítő mögött van a szóban forgó szenzor, optikai technológiát használó megoldás dolgozik, az SGS-nél viszont ultrahangos egység léphet a színre. A dél-koreai alakulat a pletykák szerint a Qualcomm által fejlesztett megoldást foghatja munkára. Ez vélhetően nemcsak megbízhatóbban üzemel majd, hanem drágább is lesz, ugyanis a legfrissebb jelentések szerint csak az SGS-nél alkalmazhatja ezt kezdetben a gyártó, az olcsóbb modellek mást kaphatnak.

Galéria megnyitása
Az Oppo a K1 okostelefonnal már most is biztosít korrekt áron kijelzős ujjlenyomat-olvasót

Az iparági források szerint a Samsung a Galaxy A-széria esetében már „csak” optikai eljárást használó érzékelőt vethet be. És ezt a komponenst a dél-koreaiak a kínai Aegis Technology révén szerezhetik majd be, aki talán már fel is vett néhány rendelést. Arról egyelőre semmilyen információnk nincs, hogy konkrétan melyik okostelefonnál fog ez először felbukkanni, és arról sem szólt a fáma, hogy mikor bukkanhat fel az első kereskedelmi forgalomba szánt termék, esetleg előbb számíthatunk-e optikai ujjlenyomat-olvasós Samsung Galaxy A modellre, mint ultrahangos egységgel felvértezett Galaxy S csúcsgépre – ez utóbbi állítólag februárban debütálhat.

A Samsung az utóbbi időben elkezdett egyre több innovatív megoldást csempészni a Galaxy A termékcsaládba besoroló eszközökbe, hogy versenyképesebb tudjon maradni a kínai középkategóriás okostelefonok mellett. És feltehetően ennek az új irányvonalnak köszönhető majd az is, hogy a megjelenítőbe épülő ujjlenyomat-olvasók máris megjelenhetnek az olcsóbb masinákban is.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap