Kiderülhetetett, miről szól majd a Trónok harca előzménysorozata

Készülhetünk a Sárkányok Táncára.

Kiderülhetetett, miről szól majd a Trónok harca előzménysorozata

Bátran mondhatjuk, hogy a Trónok harca alaposan felforgatta a sorozatok és a fantasy világát, és mind a nyolc évada az HBO legnézettebb műsora volt. Arról persze sokat lehet vitatkozni, hogy a befejezés mennyire sikerült jól vagy rosszul (azért a legtöbben inkább a rossz felé hajlanak), de az tény, hogy egy elképesztően sikeres jelenségről beszélhetünk.

Nem csoda, hogy az HBO sem nagyon akar leszállni a vonatról, igaz, egyelőre nem mennek olyan simán dolgok, mint azt a fejesek tervezték. Ahogy arról mi is beszámoltunk, egy ideig több Trónok harca-alapú projekt is futott a vállalatnál, amiből úgy tűnt, hogy végül egy befutó lesz.

Ez volt a The Long Night, amiből még egy pilot epizódot is leforgattak Naomi Watts főszereplésével, azonban tavaly októberben ezt az egészet az HBO kidobta a kukába, mindenféle magyarázat nélkül.

Ugyanakkor pontosan ezen a napon bejelentették azt is, hogy House of Dragon néven zöld utat adtak egy előzménysorozatnak, ami George R.R. Martin Fire & Blood című regényére építkezik majd, ami pedig gyakorlatilag a Targaryen-ház történetét meséli el. Kiderült az is, hogy Miguel Sapochnik rendező lesz az egyik showrunner, aki korábban több Trónok harca-epizódot is dirigált, és persze maga Martin is alaposan benne van a dologban, mint producer.

Most több jól értesült és megbízható forrás is arról számolt be, hogy a koronavírus-járvány miatti késéseket követően végre elkezdődhetett a szereplőválogatás, és jelenleg a két legfontosabb karakterre próbálják megtalálni a megfelelő színészt:

  • Rhaenyra Targaryen
  • Alicent Hightower

Ebből pedig arra lehet következtetni, hogy a sorozat története alapvetően a nagy Targaryen belháborút fogja feldolgozni, vagyis a Sárkányok Táncát. Mivel a Fire & Blood regény több száz évet ölel fel, így logikus volt, hogy ki kell választani egy időszakot, amire a sorozat fókuszálhat, és a rajongók már korábban is ezt tippelték.

A Targaryen-házon belüli csörte amiatt alakult ki, hogy I. Viserys Targaryen király első felesége nem szült fiú utódot, így a király a legidősebb lányát, Rhaenyrát jelölte meg utódául, megtörve ezzel a hagyományt, hogy csak férfi örökli a trónt. Viszont a király halála után második felesége, Alicent inkább úgy gondolta, hogy az ő legidősebb fia, II. Aegon Targaryen kerüljön inkább a trónra, ami jobban megfelelt volna a hagyományoknak.

Miután Aegont királlyá koronázták, Rhaenyra összerántotta az őt és a fiát támogató brigádot, és bosszút esküdött Alicent és Aegon ellen, ami végül ahhoz vezetett, hogy Westeros két oldalra szakadt, és szépen egymásnak esett a nép, mindkét oldalon alaposan megtámogatva sárkányokkal.

Jelenleg úgy tudjuk, hogy a House of Dragon bemutatását 2022-re tervezi az HBO, ami még elég messze van ahhoz, hogy talán a koronavírus-járvány ne befolyásolja jelentősen a forgatást - főleg, ha a szereplőválogatás is még csak most kezdődött el.

Neked ajánljuk

Kiemelt
Csak gépösszerakó
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap