Két új folyadékhűtő szett az Antec műhelyéből

A Kühler H2O sorozat két új tagja halkan, de rettentően hatékonyan dolgozik, plusz ezzel együtt kellően strapabíróak is, így sokáig hiba nélkül működhetnek.

Két új folyadékhűtő szett az Antec műhelyéből

Az Antec Kühler H2O sorozata a napokban két új kompakt folyadékhűtő szettel bővült, amelyek természetesen készre szerelve, hűtőközeggel feltöltve kerülnek az üzletek polcaira, beszerelésük pedig szinte gyerekjáték. Az újdonságok a Kuhler H2O H600 Pro és H1200 Pro nevet kapták: előbbi 120 milliméteres, utóbbi pedig 240 milliméteres hőleadó radiátorral érkezik.

A hőleadó radiátorok precíz tervezés és igényes kivitelezés eredményeként jöhettek létre, lamelláik között pedig mindössze 0,2 milliméternyi távolság van. A 240 milliméteres osztályú modell 275 x 120 x 27 milliméteres mérettel bír, a 120 milliméteres osztályú megoldás pedig 155 x 120 x 27 milliméteres méretben érkezik.

A gyártó szerint mindkét szett meglehetősen halkan, nagy hűtőteljesítmény mellett dolgozik – ez nagyrészt a 120 milliméteres átmérőjű, kék ledes világítással ellátott ventilátoroknak köszönhető, amelyek fordulatszáma 600 RPM-től 2400 RPM-ig terjed, zajszintjük pedig 16 dB(A) és 35 dB(A) között helyezkedik el. A ventilátorokat igény szerint persze csendesebb vagy nagyobb teljesítményű modellekre is le lehet cserélni.

Az alacsony zajszint elérésében az új szivattyúnak is komoly szerepe van, hisz háromfázisú motorja magas fordulatszámon, halkan üzemel, teljesítményére pedig jellemző, hogy az általa generált nyomás 2,3 méteres vízoszlopot tud létrehozni. A szivattyú házán led alapú státuszjelzőt is elhelyeztek, így könnyedén megbizonyosodhatunk róla, hogy működik-e.

A szivattyú egy nagy réz talpazattal ellátott blokkban foglal helyet, amely hatékonyan át tudja adni a hűtőközeg számára az adott Intel vagy AMD processzor által termelt hőt. Az újdonság természetesen minden modern asztali processzorfoglalatra felszerelhető, ahogy az a lenti felsorolásból is kiderül:

• Intel LGA 775/1150/1151/1155/1156/1366/2011/2011-3;

• AMD Socket AM2/AM2+/AM3/AM3+/FM1/FM2/FM2+

Annak érdekében, hogy a kábelmenedzsment kivitelezése is egyszerűbb legyen, a folyadékhűtő szett szivattyúja SATA tápcsatlakozóval érkezik. A hűtőközeg egy speciális, környezetbarátnak mondott keverék, ami egyebek mellett korrózió-gátló adalékot is tartalmaz. Az Antec új szettjei kellően strapabíróak és nem igényelnek különösebb gondozást sem – leszámítva a ventilátorok és a radiátor időnkénti pormentesítését. A szett szivattyújában alkalmazott, olajmentes kenéssel dolgozó grafitcsapágyak élettartama a 150 000 üzemórát is elérheti, a kerámiatengely pedig ötvenszer tartósabb, mint a hagyományos megoldások tengelyei.

Az 5 év jótállással érkező újdonságok már elérhetőek lesznek kereskedelmi forgalomban. A Kühler H2O 600 Pro ára 55 euró körül, a H1200 Pro ára pedig 85 euró körül mozog.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward