Két alaplapot fogad a Phanteks új számítógépháza

Az újdonság belsejében tápelosztó is van, így egyetlen nagyteljesítményű tápegység mindkét rendszert kiszolgálhatja.

Két alaplapot fogad a Phanteks új számítógépháza

A Phanteks nemrégiben mutatta be speciális kiegészítőjét, amellyel egy tápegységre két külön konfiguráció is csatlakozhat, most pedig egy olyan számítógépház érkezett, amivel kiaknázhatóak az említett kiegészítőben rejlő lehetőségek.

Az Enthoo Mini XL DS egy érdekes koncepciót képvisel, hisz a 260 milliméter széles, 550 milliméter magas és 480 milliméter mély számítógépház belsejében rögtön két alaplap is helyet kaphat. A két konfiguráció komponenseit osztott ablakkal ellátott oldallapon keresztül lehet megcsodálni, bővítőhelyekből pedig pont elegendőt kapunk ahhoz, hogy két jól felszerelt konfigurációt építhessünk az újdonságba.

Az egyedi kialakítással érkező, minimalista dizájnnal büszkélkedő számítógépház belsejében Mini-ITX vagy microATX formátumú alaplap kaphat helyet, de egy Mini-ITX és egy microATX formátumú modell egyidejű alkalmazására is van lehetőség.

Ez a számítógépház speciális kiegészítőkkel érkezik: az egyik a Mini-ITX alaplap fogadását segítő tálca, a másik pedig a fentebb már említett Phanteks Power Splitter, amelyen keresztül egy tápegység két önálló konfigurációt működtethet – ezek egymástól függően ki- és bekapcsolhatóak.

A ház belsejében két merevlemezkeret fogadja az adattárolókat, amelyekben 3-3 db 3,5 hüvelykes bővítőhelyet alakítottak ki, de rajtuk kívül két darab SSD rögzítő keret is jár. A microATX konfiguráció 5 PCI bővítőhellyel gazdálkodhat, a Mini-ITX esetében pedig kettő PCI slot áll rendelkezésre. Videokártyákból alap esetben maximum 290 milliméter hosszú példányok férnek el, de a HDD keretek kiszerelésével 400 milliméterre növelhető a hely mennyisége. Processzorhűtőből maximum 215 milliméter magas fér el, kábelmenedzsment céljára pedig 30 milliméternyi helyet kapunk. A tápegység a ház tetején, hátul fér el, a tápelosztó pedig a ház elején van.

Alap esetben két darab 140 milliméteres előlapi ventilátor, valamint egy darab 140 milliméteres hátlapi ventilátor gondoskodik a megfelelő szellőzésről, de a szellőzés könnyedén fokozható. A ház alján és tetején egyaránt három 120 milliméteres vagy két 140 milliméteres ventilátor számára van hely, a HDD keretekhez és a ház oldalára pedig 2-2 darab 120 milliméteres légkeverő szerelhető. Aki a folyadékhűtő rendszereket részesíti előnyben, a ház elejére egy 140 milliméteres, a ház tetejére, aljára és hátuljára pedig maximum 280 milliméteres radiátorokat szerelhet.

A két rendszerhez külön előlapi kivezetések járnak: ezek között mindkét esetben két USB 3.0-s portot, egy fejhallgató kimenetet és egy mikrofon bemenetet találunk.

Az igényes, homokszórt alumínium előlappal ellátott Enthoo Mini XL Dual System számítógépház még ebben a hónapban elérhetővé válik kereskedelmi forgalomban, listaára pedig 209,90 euró lesz. Ebben az összegben a Mini-ITX Upgrade kit és a Phanteks Power Splitter egyaránt benne foglaltatik.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward