Kész a javítás a játékok lassulását okozó Windows 10 hibára

A Microsoft egy új frissítőcsomagot adott ki, de ez sem hibátlan, ugyanis a több audió eszközzel rendelkező konfigurációkon okoz galibákat.

Kész a javítás a játékok lassulását okozó Windows 10 hibára

A Microsoft még március elsején tette elérhetővé a KB4482887-es frissítőcsomagot, amelynek elsődleges célja az volt, hogy a Spectre második variánsa ellen bevezesse az új, Retpoline alapú javításokat, amelyek a korábbi megoldáshoz képest gyorsulást hozhatnak. Ezzel együtt számos hibajavítást is tartalmazott a csomag, így összességében meglehetősen pozitívan fogadhattuk – egészen addig, míg ki nem derült, hogy kellemetlen mellékhatásokkal jár a telepítése.

A felhasználók arról számoltak be, hogy a frissítés telepítésével egyes játékok alatt alacsonyabb FPS értékeket láttak, mint korábban, valamint az egér alapú irányítás bemeneti késleltetésén is rontott a frissítés, így összességében érdemes volt törölni, hogy visszaálljon a rend. Maga a Microsoft is ezt a javítási módszert ajánlotta mindaddig, míg meg nem érkezik a javított csomag. Ez most szerencsére megérkezett, méghozzá a KB4489899-es frissítés formájában, amelynek terjesztését el is kezdte a vállalat a Windows Update szolgáltatáson keresztül.

Galéria megnyitása Az említett audió menü A KB4489899-es javítás végre visszaállítja a korábbi rendet mind FPS értékek, mind pedig egérműködés terén, így az érintett konfigurációkra érdemes lesz telepíteni. A friss csomag javítja a HoloLens támogatását, valamint biztonsági frissítésekkel is ellátták.

Van viszont egy olyan hiba, amire a KB4489899-es csomag esetében sajnos oda kell figyelni. Arról van szó, hogy azok az alkalmazások, amelyek fejlett audió beállításokat kínálnak a külső és belső audió eszközök számára, nem működnek hibátlanul azokon a rendszereken, amelyek több audió eszközzel is rendelkeznek. A hiba a Windows Media Player, a Realtek HD Audio Manager, valamint a Sound Blaster Control Panel alkalmazásban egyaránt jelentkezik, elhárítására pedig egyelőre csak manuális módszer van. Ehhez a Gépház -> Rendszer -> Hang -> Alkalmazások hang- és eszközbeállításai lapra kell ellátogatni, majd alkalmazásonként be kell állítani, melyik audió eszközt használja alapértelmezetten az adott szoftver.

A fent említett hibát a fejlesztők természetesen javítani fogják, ám a frissítőcsomag majd csak valamikor március végén válhat elérhetővé.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap