Kedvező áron jön az Antec új zajszigetelt PC háza

A VSP-5000-es modell jó felszereltséggel érkezik, oldallapjai zajszigeteltek, ára mégis kedvező.

Kedvező áron jön az Antec új zajszigetelt PC háza

Elkészült az Antec legfrissebb zajszigetelt számítógépháza, amely ugyan a költséghatékony megoldások táborát próbálja gyarapítani, mégis teljes értékű, kompromisszumoktól mentes számítógépházként jellemezhetjük, ugyanis remek felszereltséggel érkezik. A kívül-belül feketében pompázó VSP-5000-es modell formavilága meglehetősen egyszerű: határozott vonalakat alkalmaz, így a dizájn meglehetősen szögletes – egyedül a domborított oldallap visz egy kis különlegességet az amúgy egyhangú kivitelbe.

A VSP-5000 oldallapi paneljei nagysűrűségű polikarbonát lapokból készültek, amelyek segítenek a komponensek által keltett zaj benntartásában. A siker érdekében rezgéselnyelő felfüggesztések gondoskodnak a merevlemezek motorja által keltett rezgések terjedésének megakadályozásáról, maga a számítógépház pedig nagyméretű gumilábakon áll, amelyek szintén csökkentik a rezgéseket. A tetőlapon elhelyezett ventilátorok előtti rács szintén hozzájárul valamelyest a zaj mérsékléséhez.

A zajcsillapítás persze nem megy a szellőzés rovására, ugyanis az újdonság gyárilag három darab 120 milliméteres ventilátorral érkezik: a ház tetején kettő, a ház hátulján pedig egy lapul. Az előlap mögött további két darab ventilátor is elhelyezhető, amelyek az oldalt kialakított szellőzőkön keresztül jutnak friss levegőhöz. A hatékony szellőzést a fejlett kábelmenedzsment is segíti, így ugyanis a kábelek esztétikus és igényes elrendezésével a levegő szabadabban áramolhat a ház elejétől a hátulja és teteje felé.

A tervezők természetesen a por távoltartására is gondoltak, így a stratégiailag fontos pontokon kivehető, mosható porszűrőket helyeztek el. A ventilátorok fordulatszámának szabályzásáról három darab kétállású fordulatszám-szabályzó kapcsolóval gondoskodhatunk, így megtalálható a halk működés és a jó szellőzés közötti egészséges egyensúly.

Az alaplaptálcán Mini-ITX, microATX vagy ATX formátumú deszka fér el, és természetesen a szokásos szerelőablak sem hiányzik a kínálatból. Az 5,25 hüvelykes meghajtókat két darab külső bővítőhely fogadja, míg a 3,5 hüvelykes adattárolók számára négy darab fiókos rendszerű bővítőhelyet készítettek. A sort egy dedikált 2,5 hüvelykes bővítőhely zárja, ami a HDD keret tetején lapul. A hét darab PCI bővítőhellyel ellátott VSP-5000 belsejében maximum 380 milliméter hosszú videokártyák férnek el, a processzorhűtő pedig maximum 158 milliméter magas lehet. A tápegység a ház hátulján, alul kapott helyet – bővítőhelye alatt természetesen szellőző is van.

Az előlapi portokat ezúttal a tetőlapon alakították ki, ahova a szokásos audió csatlakozók mellé két darab USB 3.0-s port is került.

A 6 kilogrammos újdonság 205 milliméter széles, 485 milliméter hosszú és 476 milliméter magas, ára pedig 44,5 angol font.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward