Keanu Reeves benne lenne egy új Constantine-filmben

Csak számos tényező bizonytalan egyelőre.

Keanu Reeves benne lenne egy új Constantine-filmben

Az eredetileg 2005-ben megjelent Constantine rendezője, Francis Lawrence elárulta, hogy nincs teljes csend egy esetleges folytatás körül, sőt, időről-időre szóba kerül a dolog, azonban nagyon úgy látszik, hogy egyelőre elég sok a bizonytalan tényező. Mindenesetre Lawrence azóta elég szépen befutott, az ő nevéhez köthető az Legenda vagyok és az utolsó három Éhezők viadala is, valamint a 2018-as Red Sparrow.

A maga idejében a Constantine nem aratott egyértelmű sikert. A mozipénztáraknál jól teljesített, azonban a kritikusok és a rajongók nem voltak elájulva tőle, az utóbbiak főleg azért nem, mert a film elég lazán dolgozta fel a képregényt. A főszereplő eredetileg Liverpoolból származik, a történet pedig Londonban játszódik, míg a film főszereplője amerikai, a helyszín pedig Los Angeles. Ezzel együtt egy nagyon is élvezhető, kellemes kis akciófilmként könyvelhettük el.

Mindenesetre egy új Constantine-film gondolata újra és újra előkerül, és habár úgy tűnhet, hogy a rendező Lawrence már rég tovább lépett, valójában nagyon is foglalkoztatja a dolog. Egy második részt azonban nagyon másképpen képzelne el, mint az elsőt.

"Mindannyian meg szeretnénk csinálni, ugyanis eléggé sikeres lett az első rész. Korábban az volt a tervünk, hogy egy ténylegesen csak felnőtteknek szóló, felelősségteljesebb alkotást készítünk. Ez alatt azt értem, hogy kevesebb pénzt költenénk rá, mint az eredetire, amiről azt hittük, hogy PG-13-as besorolást kap, de végül nem ez történt. Korábban már el is kezdtük a munkát, azonban ez végül nem jutott sehova, mostanában azonban újra beszélni kezdtünk róla" - kezdi Lawrence.

Mert ugyan lehet, hogy a közönség egy része nem találta meg a Constantine-ban, amit keresett, azóta a film tulajdonképpen második reneszánszát éli, ahogy ezt a rendező is megfogalmazza:

"A Constantine itt maradt mindannyiunk szívében, hiszen nagyon kedveltük, és közben kialakult egy igazi kult-rajongói státusz körülötte. Úgyhogy mostanában ismét téma lett Keanu, a producer Akiva Goldsman és köztem a folytatás. Sajnos azonban jelenleg azt sem tudom, hogy kinél vannak a jogok itt a sok megosztott univerzum közepette. A Constantine a Vertigo része, ami pedig a DC része, nekik pedig nagyon komplex terveik vannak az univerzummal, tehát akár több különböző Constantine is lehetséges egyszerre" - vázolta fel a nem túl biztató helyzetet.

"Jelenleg nem elérhető számunkra ez a karakter sem sorozatokhoz, sem filmekhez, ami eléggé meglepő annak tudatában, hogy Keanu Reeves teljes mértékben benne lenne a dologban, és nagyon szeretne egy új Constantine-filmet csinálni, mint ahogy mi is. Erre bizonyos emberek azt mondják, hogy jelenleg más terveik vannak, és majd meglátjuk, hogy mi lesz."

Sorozat persze nem olyan rég készült a Constantine-ból, azonban az első évad után beszántották, és most a karakter a DC-féle Legends of Tomorrow része. Ezen kívül az utóbbi hónapokban arról is érkeztek információk, hogy J.J. Abrams készítene valamilyen formában filmet a Constantine alapján, azonban nem tudni, hogy ennek van-e bármilyen köze Lawrence elképzeléseihez.

Az mindenesetre biztos, hogy Abrams készít egy Justice League Dark-sorozatot, és ennek a csapatnak ugyebár elméletileg egy fontos szereplője Constantine is. Úgyhogy jelenleg nem csoda, hogy némileg átláthatatlannak tűnnek a DC tervei a különböző sorozatokat és filmeket tekintve, és az utóbbi idők teljesítményét látva kicsit olyannak tűnik ez az egész, mintha csak dobálnák a falhoz a dolgokat, és meglátják, hogy mi ragad oda.

Nektek tetszett annak idején a Constantine? Örülnétek egy 18-as besorolású, keményebb, sötétebb folytatásnak?

Neked ajánljuk

Kiemelt
Csak gépösszerakó
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap