Kategórianézetet kap a Google Messages

Egyszerűbbé válik az SMS-ek rendezése és kezelése a felhasználók számára.

Kategórianézetet kap a Google Messages

A Google tisztában van azzal, hogy napjainkban már az azonnal üzenetküldő szolgáltatások hódítanak, így például a WhatsApp, a Messenger vagy éppen a titkosításával kérkedő Telegram. Viszont ettől függetlenül a cég sok energiát fordít az okostelefonokon elsősorban az SMS-esek kezelésére szolgáló Messages appra. Hiszen attól függetlenül, hogy az emberek az általános kapcsolattartást már nem SMS-ekkel oldják meg 2020-ban, még sok esetben van erre nagy szükség.

Az SMS küldési szolgáltatást nagyon sok helyen lehet alkalmazni annak köszönhetően, hogy tényleg minden létező okostelefonnal biztosan ugyanolyan jól működik. Általában a szolgáltatásoktól kapnak legtöbbször SMS-t az emberek, de más egyéb eseteket is el lehet képzelni. A sok rövid szöveges üzenet egy idő után felhalmozódik a mobilokon, és ezeket már csak nagyon nehezen lehet kordában tartani. Akár több száz SMS is összegyűlhet akkor, ha az ember ezeket nem törli időnként.

Hogy ezekben az esetekben a Google megkönnyítse a mobiltulajdonosok dolgát, most a Messages alkalmazásba bevezette azt a lehetőséget, hogy az üzeneteket kategóriákba rendezve is meg lehessen nézni. Az SMS-eket ki lehet majd emelni az alapján, hogy azok valamilyen egyszeri jelszóértesítéssel kapcsolatok, esetleg tranzakciós adatról nyújtanak tájékoztatást, vagy például levélszeméről van szó, hiszen a spam műfaja az SMS-ek formájában sem teljesen ismeretlen.

Galéria megnyitása

Az újdonság a Google-től megszokott egyszerűséggel működik, ennek köszönhetően igazából bárki gond nélkül tudja majd kezelni. A Messages felületén az üzenet előtt egy sorban jelennek meg a különböző kategóriák. Amíg ezek közül egyikre sem kattint rá az ember, addig nem lesznek az SMS-ek szortírozva, hanem egyben tekinthetőek meg, de amint választ kategóriát a felhasználó, rögtön csak azok kerülnek az előtérbe, amik az adott üzenettípusok, például banki tranzakciók visszajelzései.

A Google nagy rutinnal rendelkezik már az üzenetek kategorizálása terén, hiszen például a Gmail szolgáltatás esetében évek óta működik ez a dolog. És az ott megszerzett tapasztalatait magabiztosan használhatja fel a Messages esetében is. Tehát nem igazán kell attól tartani, hogy véletlenül elkallódnak SMS-ek, mert a keresőóriás rendszere pontatlanul sorolja azokat be.

Nem mindenkinél egyszerre fogja felütni a fejét ez a fejlesztés, hanem fokozatosan fog megjelenni, ami egyben azt is jelenti, hogy nem kell hozzá manuálisan frissíteni a programot, hanem szerveroldalon aktiválja ezt a Google. Egyelőre még tesztelési fázisban van a funkció, szóval most még csak egy szűk réteg számára érhető el, de ez valószínűleg a következő hetekben változni fog.

Neked ajánljuk

Kiemelt
Csak gépösszerakó
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap