Jönnek a PowerColor egyedi Radeon RX 5700-as videokártyái

Az új modellek között lesznek olyanok is, amelyek a referencia modellekkel megegyező áron érkeznek, ami igen jól hangzik.

Jönnek a PowerColor egyedi Radeon RX 5700-as videokártyái

Az egyedi hűtéssel rendelkező Radeon RX 5700-as sorozatú videokártyák várhatóan már augusztus közepén bemutatkozhatnak, legalábbis korábban ezt ígérte az AMD egyik munkatársa. Időközben az ASRock már adott is ízelítőt abból, milyen új modellekkel készül a rajtra, valamint az ASUS háza tájáról is érkezett információ, amely alapján a gyártó majd csak szeptemberben mutatja be saját megoldásait.

Galéria megnyitásaA PowerColor szintén megragadta az alkalmat arra, hogy informálja a rajongókat: rövidesen érkeznek saját egyedi felépítésű kártyái is, amelyek közül a Radeon RX 5700 XT esetében 399 dollárról indul majd az ár, vagyis már a referencia modellek áráért cserébe is kaphatunk egyedi hűtéssel ellátott videokártyát. Az persze kérdéses, hogy a szóban forgó újdonság „csak” egyedi hűtést kap-e, vagy átesik némi tuningon is.

A fentiek alapján van arra esély, hogy a többi AMD AIB partner is bemutat majd olyan egyedi hűtéssel ellátott modelleket, amelyek referencia árban érkeznek, de a referencia modellekhez képest alacsonyabb hőmérsékleten tartják a GPU-t. Utóbbi a referencia hűtés esetében sok kritika alapját képezte, hiszen a gyári hűtők mellett maximális terhelés alkalmával eléggé melegszik a GPU – és igazából a zajszint sem alacsony.

Éppen ezért sokan várják már az egyedi hűtéssel felvértezett megoldásokat, amelyek között egészen biztosan lesznek olyan ok is, amelyek megemelt órajeleken ketyegnek. Csak az a kérdés, hogy ár/teljesítmény arány tekintetében mennyire lesznek versenyképesek az Nvidia AIB partnereinek termékeivel szemben, ez ugyanis döntő szempont lesz.

Az előrejelzések mindenesetre már most is bíztatóak, így csak az a kérdés, hogyan alakulnak majd a kiskereskedelmi árak. Nagyjából két hét múlva egészen biztosan választ kapunk a kérdésekre, így egyértelmű konklúziót lehet levonni azzal kapcsolatban, az adott kategóriában mely gyártó terméke éri meg igazán.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap