Jönnek a 4 GB-os GeForce GTX 960-as videokártyák

Az Inno3D már biztosan készít 4 GB-os GeForce GTX 960-as modelleket, de hogy a többiek is követik-e majd a példát, az egyelőre rejtély.

Jönnek a 4 GB-os GeForce GTX 960-as videokártyák

Az Nvidia legújabb Maxwell alapú videokártyája, a GeForce GTX 960-as modell nemrégiben rajtolt el, a vállalat partnerei pedig rengeteg új videokártyával készültek a jeles eseményre. Ugyan a kínálatban egyedi hűtéssel és gyárilag megemelt órajelekkel büszkélkedő példányok szép számmal voltak, egy közös tulajdonságot azért tetten érhettünk rajtuk: mindannyian 2 GB-nyi GDDR5-ös fedélzeti memóriát kaptak.

A legfrissebb hírek szerint persze a 4 GB-os GeForce GTX 960-as videokártyákra sem kell már sokat várni. Az Inno3D nemrégiben ízelítőt adott abból, márciustól kezdve milyen új GeForce GTX 960-as videokártyákkal jelentkezik a piacon: az egyik modell egy kompakt, kétslotos, kétventilátoros hűtéssel ellátott megoldás lesz, a másik pedig egy igazi behemót, amelynek kétslotos egyedi videokártya hűtője nem kevesebb, mint három ventilátort tartalmaz. Előbbi a "médiaállomásokat", utóbbi pedig a gamer konfigurációkat veszi célba.

Fotó: ComputerBase.de

Mindkét új videokártya 4 GB-nyi GDDR5-ös fedélzeti memóriát kap, a rajtuk található GM206-os GPU pedig várhatóan megemelt órajeleken ketyeg majd. Sajnos a pontos technikai paraméterekről egyelőre nem hullott le a lepel, de az azért kiderült, hogy az újdonságok nemsokára piacra kerülnek: érkezésükre valamikor március folyamán számíthatunk.

Arról egyelőre nincs hír, hogy egyéb Nvidia partnerek is készülnek-e 4 GB-os GeForce GTX 960-as videokártyával, de valószínűleg az Inno nem lesz egyedül a piacon. Kérdés, hogy mekkora felárat kérnek majd el a plusz memóriáért.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward