Jól felszerelt mini-ITX alaplap Trinity APU-khoz az ASRock-tól

A Trinity APU egységek megjelenése óta sokan keresnek olyan Socket FM2-es alaplapot, amely mini-ITX formátummal bír és A85X PCH köré épül. Most itt van egy, hála az ASRocknak.

Jól felszerelt mini-ITX alaplap Trinity APU-khoz az ASRock-tól

Az ASRock apró Socket FM2-es alaplapja szerencsére az AMD legjobban felszerelt, A85X típusú PCH egysége köré épül, ami sokak számára lehet jó hír. Az újdonság az FM2A85X-ITX nevet kapta, felszereltségére pedig abszolút nem lehet panasz.

Az új, hatrétegű nyomtatott áramköri lapra épülő deszka hatfázisú tápellátást biztosító VRM áramkört kapott, a Socket FM2-es processzorfoglalat pedig az alaplap kellős közepére lett pozícionálva, ami kissé szokatlan. A két darab DDR3-as memóriafoglalat nem a jobb szélen, hanem a processzorfoglalat felett kapott helyet - ezekben akár 32 GB-nyi DDR3-1866 MHz-es memóriamodul elhelyezésére is van mód. A memóriafoglalatok persze a DDR3-2400 MHz-es, illetve ennél gyorsabb memóriamodulokat is támogatják. A rendszer Intel XMP és AMD AMP támogatással egyaránt bír.

A mini-ITX formátum szűkös helykínálata miatt csak egyetlen PCI Express 2.0 x16-os slot került a deszkára. Ezzel ütősebb videokártyák alkalmazására is lehetőség nyílik, de felhasználásával akár Dual Graphics alapú rendszert is építhetünk, ha szeretnénk.

Az A85X PCH jóvoltából hét darab belső SATA 6 Gbps-os port áll rendelkezésre, amelyekhez RAID 0,1,5,10 és JBOD támogatás egyaránt jár. A nyolcadik SATA 6 Gbps-os port eSATA 6 Gbps-os portként funkcionál. Az új alaplapon ezek mellett négy darab USB 3.0-s portot is találunk - kettőt hátlapi port, kettőt pedig alaplapi kivezetés formájában.

A kínálatban egy Realtek ALC892-es típusú nyolccsatornás HD audió vezérlő, illetve egy Realtek RTL8111E típusú Gigabites Ethernet vezérlő is jelen van, a videó kimenetek között pedig egy DVI, egy D-Sub és egy HDMI csatlakozót találunk. A szimpatikus kis deszkán még optikai audió kimenet is található.

Az új alaplap természetesen grafikus kezelőfelülettel ellátott, UEFI alapokon nyugvó BIOS-t kapott és az ASRock exkluzív technológiáival is fel lett vértezve (ASRock XFAST 555).

A Trinity és Richland APU egységeket egyaránt fogadó, remek HTPC alapnak tekinthető ASRock FM2A85X-ITX hamarosan elérhető lesz kereskedelmi forgalomban, ajánlott végfelhasználói ára pedig 110 dollár magasságában helyezkedik majd el.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward