Shop menü

JÖHET A TÖMEGEK SZÁMÁRA ELÉRHETŐBB AIRPODS, ÉS FRISSÜLHET A CSÚCSMODELL IS

Friss információk szerint az Apple a két végleten dolgozik egyszerre az AirPods termékcsalád esetében.
Szécsi Dániel
Szécsi Dániel
Jöhet a tömegek számára elérhetőbb AirPods, és frissülhet a csúcsmodell is

Az Apple kapcsán az utóbbi időben eléggé sok tervezett termékről érkezett hír, és most éppen a vállalat viselhető kiegészítői, egészen pontosan a fül- és fejhallgatók kerültek a reflektorfénybe. Állítólag már készül az AirPods Max utódja, amellett, hogy a vállalat dolgozik azon is, hogy egy minden eddiginél megfizethetőbb fülessel rukkoljon elő.

Ezúttal is Ming-Chi Kuo a kiszivárgott információk forrása, mint oly sok esetben az utóbbi időben. Kuo általában jó rálátással rendelkezik arra, hogy milyen termékeken dolgozik éppen az Apple, és milyen megoldásokat lehet a cégtől várni a közeljövőben. Az elemző most is megbízható forrásra hivatkozik, és azt állítja, hogy az Apple jövőre két érdekes audió kiegészítővel fog előrukkolni.

Galéria megnyitása

A tudomására jutott információk szerint a cupertinóiak amellett, hogy készülnek az új generációs AirPods modellekkel, előrukkolhatnak majd egy AirPods „Lite” verzióval is, ami olcsóbb lesz minden eddigi Apple vezeték nélküli fülhallgatónál. Persze egészen biztos, hogy nem Lite jelzővel lesz illetve a kütyü, talán itt is az SE megjelölést veszi majd használatba a vállalat, ahogy tett az iPhone és az Apple Watch esetében is.

Az olcsóbb AirPods már a nagyobb közönséghez szólhat majd, és állítólag 100 dollár körüli összeget kóstálhat majd.

Jelenleg az alap, második generációs AirPods 130 dollárba kerül, a harmadik generációs eszköz emellett 170 dollár, az AirPods Próért pedig 250 dolláros összeget kell kifizetni. A 100 dolláros portéka jól kiegészítené a sort, és olyanok is benevezhetnének erre az eszközre, akiket eddig az ár tartott vissza a vásárlástól.

Galéria megnyitása

A szakember elmondása alapján az Apple 2024 végén vagy 2025 elején rukkolhat majd elő az eddigi legolcsóbb fülessel. A képességeit tekintve nem lenne meglepő, ha valahol azon a szinten lenne, ahol a jelenleg második generációs AirPods. Rámutatott Kuo, hogy az Apple éppen új gyártóval tárgyal. Eddig az összeszerelési munkát jobbára a Goertek végezte az AirPodsok esetében, de a jövőben már a Foxconn egyik leányvállalata veheti át a szerepét. Az AirPods Maxot pedig a Luxshare ICT szállíthatja.

Az 550 dollárba kerülő prémium fejhallgató hosszú ideje van piacon, több mint két éve debütált, és nem is esett szó arról mostanában, hogy készülne a frissítése. Kuo most arról számolt be, hogy az Apple ezen is dolgozik. Viszont az elemző által megszellőztetett értesülések alapján továbbra sem kell arra számítani, hogy hamarosan jönne az új modell.

Galéria megnyitása

A vezeték nélküli fejhallgató is csak 2024 második felében vagy 2025 elején kaphat utódot. Szóval nagyon úgy fest, hogy még egy évig nem érdemes arra számítani, hogy az AirPods Max második generációja elkészülne. Az Apple a jelek szerint szeretné a lehető leghosszabbra elnyújtani a modellciklusát ennek a terméknek. Ha beigazolódik Kuo információja, akkor nagyjából négy év után frissülhet ez a szerkezet.

Apró érdekesség, hogy Kuo arról is beszámolt, hogy az Apple állítólag teljesen egyedi Wi-Fi és Bluetooth modulokat is fejleszt már. Ezeket is 2024 végére, 2025 elejére lehet várni. Túlságosan nem lennénk meglepve, ha az Apple a saját Bluetooth lapkájával megoldaná, hogy az iPhone-ok minden eddiginél magasabb bitráta mellett tudjanak audió kapcsolatot létesíteni vezeték nélküli fül- és fejhallgatókkal, ezt a funkciót pedig elsőként az AirPods Max esetében tenné elérhetővé a gyártó.

Galéria megnyitása

Ezt a két pletykát ilyen módon eddig még nem kötötték össze, de adja magát a dolog. Így az Apple valóban egészen komoly minőségbeli előrelépést tudna biztosítani a prémium termék esetében, ahol erre egészen biztos, hogy nagy lenne az igény.

Neked ajánljuk

    Tesztek

      Kapcsolódó cikkek

      Vissza az oldal tetejére