Shop menü

JOBB LESZ A TEAMSBEN A VIRTUÁLIS HÁTTEREK TÁMOGATÁSA

Szécsi Dániel
Szécsi Dániel
Jobb lesz a Teamsben a virtuális hátterek támogatása

A Microsoft az utóbbi időben egyebek mellett a Teams fejlesztését is felpörgette. Nem régen számolhattunk be arról, hogy a cég teljesen új kliensprogramot készít a Windowst futtató személyi számítógépekre, ami fokozatosan már terjed is a felhasználók körében, most pedig megjelent a green screen támogatás.

A green screen támogatás révén a felhasználóknak lehetősége lesz arra, hogy zöld hátteret pakoljanak maguk mögé a videóbeszélgetések, online találkozók alkalmával. Ezáltal sokkal jobb lesz a virtuális hátterek használata, mert képes lesz azt kiszűrni a rendszer, hogy pontosan hol kell leválasztani a kamera képét a háttérről. Így kevésbé vagy egyáltalán nem lesznek zavaró képi anomáliák, éles maradhat a kép a felhasználók feje, keze körül is.

A Teamsbe úgy kerül be ez az újítás, hogy a valódi háttér nem kell, hogy mindenképpen zöld legyen.

A közérthetőség miatt lett a funkció green screen néven bevezetve, mert így többnyire mindenki tudja majd, hogy mire kell itt gondolni. De a fejlesztők úgy oldották meg a dolgot, hogy igazából bármilyen színű lehet a háttér, és a felhasználó a beállításokon belül manuálisan tudja majd azt hangolni, hogy milyen árnyaltú az egyszínű háttér. Annyi a lényeg, hogy tényleg egységes legyen ennek a színe. Akár egy nagy kijelzőt is be lehet majd tenni háttérként, és arra beállítható tetszőleges héttárszín, amire a Teams kliens rá tudja húzni a virtuális hátteret.

Galéria megnyitása

Fontos, hogy a felhasználó által viselt színektől eltérőnek kell lennie a háttérnek, valamint olyan hátteret kell használni, amin nincsenek gyűrődések, hullámok, foltok, hanem tényleg teljesen egységes a felülete, és síkban terül el a kamera előtt ülő személy mögött. A virtuális háttérhez kapcsolódó beállításokban lehet majd a green screent is konfigurálni, így mindenki könnyen megtalálhatja majd az újítást.

Galéria megnyitása

Az ígéri a Microsoft, hogy ennek az újításnak köszönhetőan a Teams már nagyon szépen le tudja majd választani a háttérről azt is, amikor a felhasználó például a kezében mutat valamit a kamerához. Az ilyen apróságok pedig sokszor jól jöhetnek, és sokat tudnak javítani a felhasználói élményen. A green screen funkció használatával lényegesen jobb lehet a videohívások élménye.

Neked ajánljuk

    Tesztek

      Kapcsolódó cikkek

      Vissza az oldal tetejére