Jó úton halad a 22nm-es RAM technológiája

Együtt jelentette be az AMD, az IBM és a Toshiba, hogy sikeresen lefektették a 22nm-es RAM-technológia alapait. Az újabb processzorokban is alkalmazott high k-fémkapu-technológia felhasználásával sikerült mindössze 0,128 négyzetmikrométer területű RAM-cellákat előállítaniuk. A szintén felhasznált tarajszerű mezőhatás-tranzisztoroknak köszönhetően az új formátum így már fele akkora sincs, mint az ugyanezen az alapvető tranzisztortechnológián alapuló korábbi RAM-cellák.

Jó úton halad a 22nm-es RAM technológiája

Együtt jelentette be az AMD, az IBM és a Toshiba, hogy sikeresen lefektették a 22nm-es RAM-technológia alapait. Az újabb processzorokban is alkalmazott High-K és fémkapu-technológia felhasználásával sikerült mindössze 0,128 négyzetmikrométer területű RAM-cellákat előállítaniuk. A szintén felhasznált tarajszerű tranzisztoroknak köszönhetően az új formátum így már fele akkora sincs, mint az ugyanezen az alapvető tranzisztortechnológián alapuló korábbi RAM-cellák.

A méretcsökkenés áldásos következménye pedig nyilván egyértelmű: ugyanakkora helyre több cellát zsúfolhatunk be, és így még nagyobb tárhelyhez juthatunk - bár hogy erre mikor kerül majd sor, az még több, mint kérdéses.

Külön felhívta a figyelmet a Toshiba még arra is, hogy a technológiát sikeresen tesztelték mindössze csak 0,063 négyzetmikrométeres cellákkal is, és az sokkalta stabilabbnak bizonyult a korábban alkalmazott eljárásoknál, utalva ezzel arra, hogy a későbbiekben ennek köszönhetően még ennél is jóval sűrűbb - ennek eredményeképp pedig még sokkal többet bíró - memóriagységekre számíthatunk. Hát, ígéretekkel már tele vagyunk, úgyhogy alig várjuk a kézzelfogható valóságot.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward