Jailbreak ellenszert hordoz az iOS 13.5.1

Jailbreak ellenszert hordoz az iOS 13.5.1

Az Apple nemrégiben jelentette be az iOS 13.5 frissítést, ami jellemzően azért volt fontos, mert ebben már benne van több koronavírus miatt szükségessé vált fejlesztés is egyebek mellett. Viszont a rendszerben egy olyan hiba is volt, ami jailbreak lehetőséget nyújtott, és most ezt küszöbölte ki az Apple.

A cupertinóiak az iOS 13.5.1 kapcsán a kiadási jegyzékben túl sok információt nem közöltek a felhasználóknak, viszont a rövid leírás alapján ennek a kiadásnak a telepítése mindenképpen ajánlott. „Az iOS 13.5.1 fontos biztonsági frissítéseket tartalmaz, és javasolt az összes felhasználó számára.” – olvasható a csomaghoz kapcsolódó jegyzetben.

Az Apple nem részletezi a felhasználóknak, hogy pontosan milyen sebezhetőséget kellett hamar kiküszöbölni, de mint megtudhattuk, a CVE-2020-9859 biztonsági rést foltozta be a vállalat. Ezt kihasználva lehetett az unc0ver jailbreakkel élni.

Galéria megnyitása

Mindig próbál arra ügyelni az Apple, hogy a jailbreak lehetőségeket felszámolja, éppen ezért érhető, hogy igyekezett az iOS 13.5.1-gyel ezt a lehetőséget is megszüntetni. Az Apple magyarázata szerint persze a sebezhetőség olyan lehetőségeket is megadhat illetékteleneknek, amik fenyegetést jelentenek a felhasználói adatokra nézve, és ezért kell az ilyen réseket minél előbb megszüntetni.

Az iOS 13.5.1 mellett az iPadOS 13.5.1 is megjelent, amiben ugyanezt a sebezhetőséget küszöbölték ki a fejlesztők, és semmilyen egyéb változás nem történt. Továbbá még a watchOS 6.2.6 is befutott, melynél szintén némi biztonsági frissítés kellett eszközölni.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap