Itt a világ első vezeték nélküli "láthatatlan" hangfala

A Clio letisztult, minimalista kivitelben érkezik és 360 fokban sugározza a hangokat, méghozzá egy 1 milliméter vastag akril üveglap és egy 5,1 centiméteres átmérőjű "mélynyomó" segítségével.

Itt a világ első vezeték nélküli "láthatatlan" hangfala

A ClearView Audio egy érdekes hangfalat mutatott be, amely a Clio nevet viseli. Az újdonság az idei CES-en mutatkozott be, ahol a szerencsések már meg is hallgathatták, mire képes.

A Clio különlegessége speciális felépítésében rejlik. Az újdonság 23,5 centiméter magas, 32,1 centiméter széles és 9,5 centiméter mély, hangszóróként funkcionáló része pedig átlátszó, hiszen akril üveglapból készült. A talpazat, amelyben az Edge Motion technológiára alapozó audió rendszer lapul, háromféle színben érhető el: ezüstben, faszén feketében és sötétbronzban.

Az újdonság lényege, hogy a hagyományos hangszórókkal ellentétben itt a hangkeltő membrán – amit a normál hangszóróknál egy mágnesben helyet foglaló tekercs mozgat előre-hátra – fixen áll a helyén. A tradicionális hangszórókkal ellentétben ez a rendszer nem csak előre, hanem 360 fokos körben képes a hang sugárzására.

A 2.1 csatornás rendszer vékony membrán és piezoelektromos csappantyúk segítségével generál hangot – mind a membrán, mind pedig a dugattyúszerű mozgást végző piezoelektromos csappantyúk az akrilüveg alsó éle mentén helyezkednek el.

A rendszer extrém hatékonyan dolgozik, így meglehetősen gazdag hangzásvilágot kínál az általa lefedett teljes audió spektrumban. A mindössze 1 milliméter vastag akrilüveg a sztereó hangzásról gondoskodik, de a rendszer tartalmaz még egy szabadalmaztatott, 5,1 centiméteres átmérővel rendelkező "mélynyomót" is, ami lefelé sugároz.

A 880 grammos Clio a maga minimalista dizájnjával észrevétlenül eltűnik a szobában, mégis képes minőségi hangzással megtölteni a teret. A rendszer külső tápadapterről üzemel és 3,5 milliméteres Jack audió csatlakozón keresztül fogadja a különböző audió tartalmakat, így asztali számítógép, noteszgép, televízió, illetve egyéb "műsorforrás" is csatlakozhat hozzá. Mivel a Clio Bluetooth 2.1-es vezérlőt is kapott, így vezeték nélküli audió továbbításra is van lehetőség. A termék 8 eszközzel párosítható és a Bluetooth 4.0-s mobileszközökkel is tökéletesen kompatibilis. A vezeték nélküli kapcsolat 9,1 méteres hatótávolsággal bír és jár hozzá EDR (Enhanced Data Rate), illetve A2DP 1.2-es támogatás is.

A különleges hangfal limitált példányszámban már elérhető, ára pedig 349 dollár – attól függetlenül, melyik színt választjuk. A Clio hangfalból jelenleg egy vásárló csak egyet vehet. A gyártó tervei szerint a termék szállítása március végén indulhat meg.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward