Itt a Phanteks első Mini-ITX alaplapokat fogadó PC háza

Az Evolv ITX letisztult formavilágával és sokoldalúságával próbál szerencsét a költséghatékony Mini-ITX PC házak szegmensében.

Itt a Phanteks első Mini-ITX alaplapokat fogadó PC háza

A Phanteks bemutatta első olyan számítógépházát, amely Mini-ITX formátumú alaplapok fogadására lett felkészítve. Az Enthoo sorozatot erősítő Evolv ITX a költséghatékony számítógépházak szegmensében próbál labdába rúgni, esélyei pedig meglehetősen jók, hiszen a termék minőségi anyagokból épül fel, dizájnja pedig letisztult, minimalista, ugyanakkor igényes is. Ez persze nem is véletlen, hisz az Evolv ITX a nagytestvér, a Mini-ITX és microATX deszkákat is fogadó Evolv formatervét kapta alapnak.

Az Evolv ITX kívül-belül fekete, bal oldallapján pedig egy plexi ablak is látható. A 230 milliméter széles, 375 milliméter magas és 395 milliméter mély számítógépház 5,4 kilogrammot nyom a mérlegen, belsejében pedig elég sok komponens elfér. Az adattárolókat alap esetben két 3,5 hüvelykes és egy 2,5 hüvelykes bővítőhely várja, de a videokártya felett egy további 3,5 hüvelykes vagy 2,5 hüvelykes adattároló is elfér. Az 5,25 hüvelykes külső bővítőhelyről sajnos le kell mondani, de ez aligha lehet probléma.

Videokártyából maximum 330 milliméter hosszú példány fér el, ami akár kétslotos kivitelben is érkezhet. A processzorhűtő számára 200 milliméternyi hely áll rendelkezésre, kábelmenedzsment-célra pedig 28 milliméternyi helyet kapunk. A kétkamrás felépítéssel rendelkező Evolv ITX alsó szekciójában, a vízszintesen elhelyezett alaplap alatt foglal helyet a tápegység.

A szellőzésről alap esetben egy előlapi ventilátor gondoskodik, amely 200 milliméteres átmérővel bír. Igény esetén a ház tetejére két darab 120 vagy 140 milliméteres ventilátort is szerelhetünk, a ház hátulján pedig egy darab 120/140 milliméteres légkeverő fér el. Az előlapi 200 milliméteres példány helyére két darab 120/140 milliméteres ventilátor is szerelhető. A ház előlapja mögött, illetve a ház alján egyaránt találunk egy-egy kivehető, mosható porszűrőt.

Aki folyadékhűtő rendszerben gondolkodik, a ház előlapja mögé egy 240 milliméteres, a tetőlap mögé egy 240/280 milliméteres, a ház hátuljára pedig egy 120 milliméteres hőleadó radiátort szerelhet. A tágulási tartályt opcionálisan a videokártya feletti adattároló-bővítőhelyre szerelhetjük, míg a különálló szivattyúnak a 3,5 hüvelykes bővítőhelyek eltávolításával biztosíthatunk helyet. Ekkor egyetlen 2,5 hüvelykes bővítőhely még mindig rendelkezésre áll a jobb oldallap mögött.

Az előlapi portok között ezúttal két darab USB 3.0-s csatlakozó, valamint egy fejhallgató kimenet és egy mikrofon bemenet sorakozik.

Az Enthoo Evolv ITX rövidesen elérhető lesz kereskedelmi forgalomban, várható ajánlott végfelhasználói árát pedig 79,99 dollárban állapították meg. Az új számítógépházra öt év garanciát vállal gyártója.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward