Shop menü

ISMÉT FELBUKKANT A MASSZÍV VIDEOKÁRTYA HŰTŐ, AMI AKÁR AZ NVIDIA KÖVETKEZŐ CSÚCSKÁRTYÁJÁRA IS FELKERÜLHET(NE)

A hírek szerint a terméket a GeForce RTX 4090 mellett már tesztelték, de nincs kizárva, hogy a háttérben egyéb modellekre is felkerült, amelyek majd csak később jelennek meg.
Víg Ferenc (J.o.k.e.r)
Víg Ferenc (J.o.k.e.r)
Ismét felbukkant a masszív videokártya hűtő, ami akár az Nvidia következő csúcskártyájára is felkerülhet(ne)

Régebben már többször is felbukkant az a rendkívül masszív felépítéssel rendelkező videokártya hűtő, amelyről az a hír járta, hogy az Nvidia aktuális videokártya-generációjának csúcskártyáján kaphat majd helyet. A termékkel kapcsolatban minden felbukkanás alkalmával egyre több és több információ áll rendelkezésre, ám az még mindig nem világos, hogy végül tényleg helyet kaphat-e a következő generációs csúcskártyán, legyen szó egy GeForce RTX 4090 Ti, vagy éppen egy TITAN ADA névre keresztelt megoldásról.

Galéria megnyitása

A prototípusként funkcionáló videokártya hűtő ezúttal a Goofish virtuális hasábjain keresztül bukkant fel, ami arra szolgál, hogy használt hardvereket értékesítsenek és vásároljanak a felhasználók. Ezúttal egy olyan hardver bukkant fel a piactéren, ami igazából hivatalosan sosem jelent meg, valahogy azonban mégis sikerült áruba bocsátani. A négy slotnyi helyet foglaló hűtés igazából ugyanazzal a dizájnnal rendelkezik, mint a korábbi modellek, azaz a nyomtatott áramköri lap sem a szokásos helyen, hanem oldalt található, vagyis az alaplappal párhuzamosan elhelyezkedve kerülhet a számítógépházba.

Galéria megnyitása

A nyomtatott áramköri lap a szokásoshoz képest lényegében 90 fokkal elforgatva foglal helyet a rendszerben, ami nem egy szokványos megoldás a videokártya piacon. Az elforgatott nyomtatott áramköri lap miatt a videó kimenetek sem a szokásos elrendezésben foglalnak helyet a hátlapon, hanem egymás felett, mellettük pedig egy nagyméretű szellőzőt alakítottak ki, hogy a forró levegő egy része a házon kívülre távozhasson.

Galéria megnyitása

A hűtővel kapcsolatban egyetlen nagy probléma van jelenleg: nem igazán tudni, pontosan mely videokártyára kerülhet rá a közeljövőben. A szivárgások alkalmával már a GeForce RTX 4090 és a GeForce RTX 4090 Ti is szerepelt, valamint a következő generációs TITAN videokártyával is hírbe hozták. Utóbbi modell lehet a befutó az eddigi fotók alapján, ugyanis korábban aranyszínű borítással felvértezve is láthattuk a terméket, ez pedig a TITAN sorozatra utalhat. Magát a dizájnt egyébként a jelek szerint a GeForce RTX 4090 mellett is tesztelték, ugyanis a terméken az információk szerint GeForce RTX 4090 jelölés látszik, ám úgy tűnik, végül mégsem volt szükség ennyire masszív hűtésre, hiszen a GeForce RTX 4090 Founders Edition egy jóval szerényebb hűtőt kapott. Plusz természetesen a 90 fokkal elforgatott NYÁK dizájnt is mellőzi a kereskedelmi forgalomban kapható GeForce RTX 4090, vagyis ezt a kivitelt is elvetették, legalábbis e modell esetében. Régebben persze arról is pletykáltak, hogy extrém magas TDP kerettel rendelkező csúcskártyát tesztel az Nvidia, alighanem ahhoz a példányhoz (is) készítették ezt a hűtést.

Galéria megnyitása

A hűtés a PG137-es nyomtatott áramköri laphoz készült, amivel kapcsolatban egyelőre bővebb információ nem áll rendelkezésre, ám ha ez a kódnév a következő generációs Nvidia csúcskártyát takarja, akkor a hűtés most már biztosan megvan hozzá. Az extrém méretekkel rendelkező videokártya hűtővel kapcsolatban egyelőre tehát nem világos, mikor használja fel a gyártó, már ha egyáltalán tervben van a felhasználása, az viszont biztos, hogy a prototípus óriási értékkel bír a gyűjtők számára. Használni igazából nem nagyon lehet, hiszen a jelenlegi videokártya-dizájnokhoz nem passzol, legalábbis egyelőre, hiszen efféle, 90 fokkal elforgatott nyomtatott áramköri lappal ellátott ADA Lovelace sorozatú modell még nem jelent meg kereskedelmi forgalomban. Kíváncsian várjuk, mikor bukkan fel újra a termék.

Neked ajánljuk

    Tesztek

      Kapcsolódó cikkek

      Vissza az oldal tetejére