Internet világvége magyar módra

Épp csak beléptünk az internet korába, de ha változatlan formában maradna az új magyar törvényjavaslat, akkor akár ki is léphetünk belőle.

Internet világvége magyar módra

Ma tették közzé a legújabb adótörvényt (vagyis egyelőre csak törvényjavaslatot), amiben az áll, hogy jövőre kiterjesztenék a távközlési adót az internetszolgáltatókra is. Az indoklás szerint az eredetileg adóztatni kívánt tevékenység (telefonálás, üzenetküldés) már sok esetben az interneten keresztül történik. Azon kívül, hogy ez valószínűleg igaz volt már 10 éve is, az jelenthet gondot, hogy adatforgalom alapján adóztatnák meg az internetszolgáltatókat, méghozzá irreálisan magas, 150Ft-os gigabájtonkénti áron, miközben a különböző kommunikációs szolgáltatások (Skype, Facebook Messanger, Viber, stb.) a teljes adatforgalomnak csak egy töredékét generálják.

Manapság pedig még egy átlagfelhasználó is elég nagy adatforgalmat tud generálni, hiszen elég, ha csak rászabadul valaki a YouTube-ra és elkezd videókat nézegetni, és akkor még csak most készül beköszönteni a 4K-s streamek kora. Vagy ott vannak a játékok. Megveszünk egy új címet a boltban, elég nagy eséllyel beaktiváljuk Steamen és ha nincs lemez, már tölthetjük is le. 10-50GB a mai játékokat alapul véve. Az iPon tesztrendszerének a telepítése például 200GB-os adatforgalmat generál, ami 150Ft/gigabájttal számolva 30 ezer forint adó lenne (még jó, hogy nem csináljuk meg minden nap). Kicsit olyan érzése van az embernek az egésztől, mintha megvette volna az autópálya matricát (szolgáltató), aztán még közölnék vele, hogy de innentől még kilóméterenként ennyi lesz az út.

Forrás: 444.hu

Ha változatlanul marad a szabályozás, akkor lehet végetér idehaza a korlátlan internetcsomagok kora, és újra beköszönt az adatkorlátozás, csak akkor nem sok értelme lesz a többszáz megabites sebességeknek. Érdeklődve várjuk a fejleményeket.

Forrás: portfolio.hu

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward