Intel: új Atomok, nyugdíjazásra ítélt Xeonok

Az Intelnél a mai nap rendkívül eseménydúsan zajlik: reggel az új logókat és a frissen bevezetett ötcsillagos értékelési módszert jelentették be, most pedig újabb friss hírek érkeztek a vállalat háza tájáról. A gyártó hivatalosan is bejelentette Atom Z550-es és Z515-ös processzorait, emellett hírt adott néhány Xeon processzor nyugdíjazásáról is.

Intel: új Atomok, nyugdíjazásra ítélt Xeonok

Az Intelnél a mai nap rendkívül eseménydúsan zajlik: reggel az új logókat és a frissen bevezetett ötcsillagos értékelési módszert jelentették be, most pedig újabb friss hírek érkeztek a vállalat háza tájáról. A gyártó hivatalosan is bejelentette Atom Z550-es és Z515-ös processzorait, és hírt adott néhány Xeon processzor nyugdíjazásáról is.

Két új Atom érkezik: a Z550 és a Z515

Az Atom Z550-es és a Z515-ös modellekről nem is olyan régen olvashattunk pletykákat, ám most már a hivatalos specifikáció lista is elérhető. A Z550-es változat 2 GHz-en, míg a Z515-ös modell 1,2 GHz-en fog üzemelni, mindketten 533 MHz-es FSB-vel és 512 KB-nyi gyorsítótárral büszkélkedhetnek. A Z515-ös esetében elérhető az ún. Burst Performance technológia, amelynek köszönhetően a központi egység a pillanatnyi igénybevételnek megfelelően változtathatja működési frekvenciáját.

Az Atom Z550-es és az Atom Z515-ös processzorok várhatóan a hónap végétől kezdve lesznek elérhetőek, így a velük felszerelt netbookokra és nettopokra sem kell már sokat várni.

[bold]

Öt Xeon modell hátralévő napjai már meg vannak számlálva

[/bold]

A gyártó másik fontos bejelentése a Xeon processzorcsalád egyes tagjait érinti. A forgalomból hamarosan kivonnak két darab 45 nm-es és három darab 65 nm-es csíkszélességgel készülő Xeon modellt, amelyek között két négymagos, azaz a 2.66 GHz-es X3350-es és a 2.50 GHz-es X3320-as, valamint három darab kétmagos: a 3.0 GHz-es 3085-ös, a 2.66 GHz-es 3075-ös és a 2.33 GHz-en üzemelő 3065-es modell foglal helyet.

Az Intel tervei szerint a felsorolt processzorokra október 9-ig veszik fel a rendeléseket, a tálcás és a dobozos változatok azonban sorrendben 2012 április 6-ig és 2010 január 9-ig lesznek forgalomban.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward