Ingyenesen játszható lesz a Rift

Június 12-től lép érvénybe a F2P modell, de az előfizetéses rész is megmarad, amely különböző előnyökkel jár majd.

Ingyenesen játszható lesz a Rift

Megtörtént, amire mér régóta lehetett számítani: ingyenesen játszhatóvá válik a Rift – épp csak arra nem számítottunk, hogy ez ennyire hamar bekövetkezik, így ez a bejelentés a játékosbázist is derült égből villámcsapásként érte (én pl. a múlt hónapban fizettem elő egy újabb évre, így nem igazán tudom, hogy most sírjak vagy nevessek). Nézzük meg, mivel is jár majd ez a június 12-én bekövetkező váltás.

Június 12-én érkezik 2.3-as frissítés, amelyben végre megnyílik a titokzatos Dendrome nevű zóna, érkezik egy új Chronicle és egy új raid is. Innentől kezdve, hasonlóan pl. a TERA F2P rendszeréhez az előfizetéses szisztéma is megmarad, és különböző előnyökkel és bónuszokkal fog járni az ingyeneshez képest. Eddig havi, féléves ill. éves előfizetést lehetett vásárolni, a váltás után lehetőség lesz 3, 15 ill. 30 napos bérlet vételére is. A játékban található shop virtuális polcaira petek, hátasok, bónuszok, felszerelési tárgyak és szolgáltatások is fel fognak kerülni. Ezen kívül bevezetésre kerül egy újfajta virtuális fizetőeszköz, a REX (Rift Exchange) is, ill. beindul a Loyalty program, amellyel a régi hűséges előfizetőket jutalmazzák, remélhetőleg bőségesen. A REX-ről (hmm.. miért emlékeztet ez az EVE Online-os PLEX-re?) és az új program részleteiről az elkövetkezendő hetekben fognak a fejlesztők részletes tájékoztatást adni.

A játék jelenleg az USA-ban szépen teljesít, de az európai szervereken kevés a játékos, a modellváltással remélhetően újra benépesednek majd az elhagyatott szerverek.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward